Kauppatiede  •  19.11.2017

Kauppislaisen matkassa - tältä näyttää opiskelijan päivä

Nyt konkretiaa kehiin: Miltä arki näyttää kauppiksessa? Ei ainakaan tylsältä! Tänään onkin esittelyssä yksi päivä opiskelijaelämästäni, tervetuloa kurkkaamaan!

8.15 Tekstitaito-tunti pienryhmässä

Näin marraskuussa luentojen määrä on vähentynyt selvästi täpötäyteen lokakuuhun verrattuna, mutta tekeminen ei ole hellittänyt. Ja harvinaista kyllä, joudun polkemaan kouluun jo aamukahdeksaksi! Yliopistossa täytyy osata lukea englanninkielisiä tekstejä ja oppikirjoja, joten tällä kurssilla harjoittelemme akateemisten tekstien ymmärtämistä sekä suomeksi että englanniksi.

10.15 Hops-opintojen suunnittelu

Tavoitteena oli selkeyttää ajatuksiaan omasta opintosuunnitelmasta, mutta pihalla olen vieläkin… Vaihtoehtoja ja mielenkiintoisia opintokokonaisuuksia on niin paljon! Ei siis hätää, vaikka sinäkin olisit vielä epävarma opintojen suhteen. Se on todella tavallista vielä yliopistoporukassakin.

12.15 Talousmatematiikka

Tässä vaiheessa monet kurssit ovat vielä kaikille tarkoitettuja perusopintoja, joten matikan luennolla olin minä ja loput yli sata fuksia (miinus ne, jotka käyttävät akateemista vapauttaan ja jäävät kotiin). Tähän asti on kertailtu tuttuja juttuja lukiosta, mutta nyt alkaa tulla uusiakin aiheita kauppatieteisiin liittyen. Etenkin laskentatoimen ja taloustieteen opiskelijat tulevat näitä taitoja tarvitsemaan.

14.15 Puurojuhlatiimin kokous

Olen yksi onnekkaista ja pääsen mukaan järjestämään tutoreille ja hallitukselle omistettua joulujuhlaa, joka on täysin fuksien vastuulla. Ensimmäisessä kokouksessa pistettiin projekti pystyyn, heiteltiin ideoita ja jaettiin vastuualueita. Juhlasta tulee huikea!

16.15 Sillistiimin projekti

Tiimihommat jatkuivat toisen projektin merkeissä, kun vuosijuhlien kakkospäivän juhlaa varten askartelimme tarvikkeita. Alkoi päivän väsymys kuulua jo naurunremakoina rennossa porukassamme!

17.00 Lähtö koululta kaverin luo

Päivä ei ollut vielä pulkassa, sillä olin luvannut auttaa kaveria saksan kielen alkeissa. Kummasti itsekin oppii, kun yrittää opettaa asioita muille. Siinä onkin pro-tip ylioppilas- tai pääsykokeisiin valmistautumiseenkin – opeta asiaa toisille, niin varmasti omakin ymmärryksesi syvenee!

21.00 Pyöräily kotiin

Illaksi olisi ollut vielä vaikka mitä hommaa, kuten ainejärjestömme lehteen kirjoittaminen, jaostohakemuksen suunnittelu sekä seuraavan päivän luentoihin valmistautuminen luentodioja etukäteen silmäilemällä. Perjantaina odottava taloustieteen tenttikin olisi vaatinut aiheen kertaamista. Hetkessä kello kuitenkin kääntyi pikkutunneille ja moni asia siirtyi seuraavan päivän to-do -listalle.

Kuten huomata saattaa, kauppiselämä tarjoaa paljon muutakin sisältöä kuin opiskelua. Itse huomaan haalivani päivät täyteen tekemistä, mutta niin eivät kaikki tee. Akateeminen vapaus mahdollistaa myös sen, että joku toinen kylteri on voinut jäädä kotiin koko päiväksi. Mutta tämä on minun tapani ottaa kaikki irti opiskelijaelämästä!


Jotkut painavat koulujuttuja päivät pitkät, toiset puuhaavat ainejärjestöhommia ja kolmannet valmistautuvat seuraaviin bileisiin.

Jos haluat tietä lisää siitä, millaisia eri tyylejä opiskeluelämän haltuun ottamiseen on, lukaise aiemmin kirjoittamani juttu Aktiivinen opiskelija vai opiskelija-aktiivi?

Jos taas jäit miettimään, mitä muuta tekemistä täällä kauppiksessa on, olen kirjoittanut siitä jutussani Syksyn tapahtumia – bileitä, hikeä ja naurunkyyneleitä!

Nyt opiskeluarki on jo normalisoitunut, mutta jos haluat kuulla mietteitä opiskelutaipaleen alkumetreiltä, lukaise Fuksin elämää, ei sen enempää! Millaista on arki ja juhla kauppakorkeakoulussa?

Opiskeluterveisin

Siiri

Siiri