Lääketiede  •  06.02.2020

Kardiologian viikkopäiväkirja

Tällä viikolla oli kardiologian osastoviikko. Odotin viikkoa innolla, mielenkiinnolla ja jännitykselläkin sillä olin viime viikon flunssassa ja pelkäsin etten tervehtyisi ajoissa. Mutta onneksi flunssa hellitti ja klinikka kutsui. Tässä päiväkirjatyyppisesti viikon kokemuksia:

Maanantai:

Pienryhmäopetusta (käytännössä miniluento) eteisvärinästä.

Potilaiden jako ja oman potilaan haastattelemista sekä tutkimista. Iltapäivä kuluikin tähän ja potilastekstin kirjoittamiseen.

Tiistai:

Pienryhmäopetusta sepelvaltimotaudista.

Toimenpiteiden seuraamista -pääsin katsomaan pulmonaalihypertensiopotilaan katetriablaatiota eli toimepidettä, jossa keuhkovaltimopaine mitataan katetriteitse. Toimepiteessä käytetään tietokonetomografiakuvausta joten saimme pukea yllä olevan kuvan suojavaatteet yllemme säteilyvaaran takia.

Iltapäivästä kävimme läpi eilisiä potilastekstejä kliinisen opettajan kanssa.

Keskiviikko:

Pienryhmäopetusta sydämen vajaatoiminnasta.

Toimenpiteiden ja poliklinikkavastaanottojen seuraamista. Tällä kertaa seurasin sepelvaltimoiden angiografiaa ja pallonlaajennusta. Iltapäivän puolestaan vietin polilla vastaanottoja ja sydämen ultraäänitutkimuksia seuraten.

Torstai:

Osallistuminen osastokierrolle lääkärin kanssa.

Proffatunti, jonka aikana kävimme läpi keskeisimpiä viikon oppeja potilastapauksin.

 

Perjantai onkin tällä viikolla vapaa 🙂

Kardiologian viikko oli yllättävän mielenkiintoinen vaikka sitä jo suurella innolla odotinkin. Oli todella hienoa päästä seuraamaan niin monenlaisia toimenpiteitä. Työskentelyä oli myös laidasta laitaan, vastaanottoja ja osastotyöskentelyä. Ainoa miinus oli se, että meitä oli tällä viikolla kaksi ryhmää samaan aikaan osastolla joten tupa oli koko ajan aika täynnä. Mutta kivaa oli ja kiinnostus tälle erikoisalalle kasvoi!

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂