Kauppatiede  •  12.08.2019

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa!

Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä kuukausilta ja Norjan lomareissulta.

1. Töissä vierähtikin hieman pidempään

Eli alunperin oli tarkoitukseni tehdä töitä huhtikuun päättymiseen mutta suunnitelma sai uuden käännöksen ja näillä näkymin ovat työt päättymässä vasta tämän kuun lopussa. Eli suurinpiuirtein tuli sitten työsopimus tuplattua tuossa huhtikuun vaihteesssa.

Niinpä suuntasin oman vapun tienoilla olleen 10 pv:n loman päätyttyä kohti uusia työhaasteita. On ollut mahtavaa olla mm. mukana yhdessä yrityskauppaprosessissa. Tekeminen on ollut mielenkiintoista ja varsinkin kun oman tekemisen seuraukset ja aina seuraavien askelten myötä eteneminen tuossa prosessissa näkyy. Ei noita yrityksiä ihan yön yli osteta kun prosessi aloitetaan.

2. Kesälomaa Norjassa

Olin koko heinäkuun lomalla, josta onnellisesti sain viettää 2,5 vk perheeni kanssa Norjassa kalastamassa.

Tänä vuonna kalaa tuli kohtalaisesti vaikka keli olikin äärimmäisen kylmä. Olimme Pohjois-Norjassa kahdella eri lohijoella ja ensimmäiseen 1,5 vk ei lämpötilamittari näyttänyt ainuttakaan kaksinumeroista lukemaa. Kyllä siinä meinasi hymy hyytyä kun päivällä oli 8 astetta ja yöllä mittari näytti 5 astetta. Noh loppua kohden sääkin hieman lämpeni ja onnistumisia oli jo sattunut itse kullekkin, niin ei kenenkään mieli kovin maassa ollut.

Olen pienestä pitäen käynnyt Norjassa kalastamassa ja joka vuosi tulee reissuun uudelleen lähdettyä. On hienoa saada aina kaiken arjen keskelle hieman rauhallisuutta ja luontoa. Kalastamiseen kun keskittyy nukkumisen ja syömisen lisäksi niin sitä ei ole oma kovalevy jatkuvasti täynnä tavaraa. Tämä on erittäin suositeltavaa kaikille.

Jokaisen tulisi löytää oma keinonsa rentoutua ja hakea sitä kuuluisaa omaa mielen virkeyttä ja rentoutta. Minulle sen on tähän mennessä joka vuosi tarjonnut Pohjois-Norjassa olevien paikkojen idyllisyys ja rauhallisuus. Mukavia ihmisiä, kaunista luontoa ja unohtumattomia kokemuksia eipä sitä omalta kesälomaltaan voisi kamalasti enempää pyytääkkään. Kyllä hymyilytti kummasti vekljen kanssa kun oltiin saatu 3 lohta alle tunnissa :DPoikia hymyilytti aikalailla kun oli muutama lohi noussut kuiville 😀

3. Mitä seuraavaksi tapahtuu

Hetkestä toiseen toistuva kysymys: Mitä seuraavaksi?

Itselleni on selvennyt aika mukavasti kuluneen töissä vietetyn vuoden aikana että mitä tuleman pitää. Nyt syksyllä töiden loppuessa otan vielä viikon hengähdyksen todennäköisesti ihan Suomessa, jonka jälkeen alkaa opintojen tuuli puhaltaa toivottavasti myöteisesti purjeisiin. Edessä olisi muutaman maisterikurssin verran rahoituksen opintoja, graduseminaareja ja myös aikanaan talvella sitten vaihto-opintoihin suuntaamista jälleen.

Näistä lisää sitten syksymmällä. Nyt pyritään saattamaan työt kunnialla kelkkaan ja nauttimaan vielä kesän viimeisistä hetkistä syksyn jo tiiraillessa oven raosta.

 

-Jyri

Jyri