Lääketiede  •  06.02.2019

Kahdeksas lukukausi käynnissä

Kahdeksas lukukausi starttasi käyntiin jo lähes viisi viikkoa sitten. Tämä tarkoittaa sitä, että samalla alkoi viimeinen lukukausi ennen lääkärikesää. Aika jännittävää!

Tänä keväänä meidän kurssimme on jaettu neljään eri blokkiin, joista jokainen suorittaa tiettyä erikoisalaa kerrallaan kolme viikkoa, jonka jälkeen erikoisala vaihtuu. Kolmen kliinisen viikon välissä on aina luentoviikkoja, jotka ovat kaikille yhteisiä. Toisin sanoen ryhmälläni on nyt käynnissä knk eli korva-nenä- kurkku –kurssi, jonka jälkeen tulossa on vielä neurologian, psykiatrian ja yleislääketieteen kurssit. Luentoviikoilla meillä on kaikkien näiden erikoisalojen luentoja. Neuroa, psykaa, knk:ta kaikkea siis sekaisin. Kevään lopussa on vasta tentit näistä neljästä erikoisalasta, joista on päästävä läpi, jos meinaa saada Valviralta luvat toimia lääkärinsijaisena. Pitää siis ihan alusta asti opiskella, jotta suurimmalta paniikilta välttyy loppukeväästä.

Heti lukukauden alussa meillä oli myös kaksi alkutenttiä: neurologiasta ja knk:sta. Onneksi ne eivät olleet niin vaikeita, etteikö niistä läpi olisi päässyt. Tai siis tämä on minun mielipide, korva-nenä-kurkku –kurssin alkutentistä taisi hylätyn saada noin 40 ihmistä…

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit on ollut ihan mielenkiintoinen kurssi. Heti ensimmäisillä viikoilla meillä oli kolme tutkimustekniikka harkkaa, joissa harjoittelimme korvan tutkimista, nielun tutkimista peileillä ja lisäksi viimeisellä kerralla puudutimme parilta poskiontelon (jonka jälkeen poskiontelupunktion olisi voinut tehdä, tätä emme sentään tehneet). Korvan ja nielun tutkiminen tuntui aluksi hieman vaikealta, mutta se on helpottunut ainakin hieman useiden toistojen jälkeen. Tutkimustekniikkademojen jälkeen meillä alkoi tutkimiset ihan oikeilla potilailla, josta on saanut lisää harjoitusta tutkimiseen. Seuraavissa postauksissa kerron lisää kova-nenä-kurkku -tautien kurssista.

Ja pari sanaa syventävistä vielä loppuun. Ne ovat edenneet hyvin eteenpäin, ja luulen että aikaisemmin asettamani tavoite saada ne valmiiksi tämän kevään aikana tulee toteutumaan. Pitää vielä tehdä viimeisiä korjauksia ja sitten ne ovatkin aika lailla valmiit.

Kivaa loppuviikkoa!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.