Kauppatiede  •  03.01.2018

Hyvää uutta vuotta ja kaksi kultaista neuvoa

Hei kaikille vielä! Nyt on loma Barcelonassa vietetty, Jouluherkut syöty ja uusivuosikin otettu vastaan ryminällä. Barcelonan reissun aikana ehdittiin muutama nähtävyyskin katsastaa (alla muutaman kuvan muodossa). Ohessa otsikon mukaisesti kaksi kultaista neuvoani reissukuvien lomassa pääsykokeeseen valmistautumiseen liittyen.


Barcelonan matsista vielä toinen kuva…olihan se huikea!

1. Aloittamalla ei epäonnistu

Nyt joulu ja uusivuosi kun on vietelty niin on hyvä ottaa itseä niskasta kiinni ja aloittaa lukeminen todenteolla. Se tieto kun ei itselle ainakaan ole koskaan kirjan kansia tuijjottamalla päähän uponnut. Neuvo saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta uskokaa tai älkää tämä on useille se, miten homman saa sitten kunnolla rullaamaan –> Aloittamalla riittävän ajoissa. Tulee vain Määrätä päivä jolloin ”loma loppuu”. Itse aikoinaan valitsin kalenterista päivän ja noh…valitettavasti eräät bileet osuivat juuri edelliseen päivään, mutta tästä huolimatta aloitin lukemalla pari tuntia ja sitten seuraava päivä oli jatkaminen jo huomattavasti helpompaa!


”Tykki vuoren huipulla” Montuicik linnoituksesta.

2. Ei sitten mitään U-käännöksiä

Älä aloita ja seuraava päivä löysää vaan pyri tasaisesti nousevaan valmistautumiseen. Ei aina tarvitse heti aloittaa niillä koko päivän lukemisilla. Pienempikin on suotavaa mutta kyllä loppupuolella urakkaa kannattaa sitten niitä ”täyspäiviä” harkita.


Sagrada Família…kirkko joka ei koskaan valmistu…älä tee lukemisesta samanlaista ikuisuusprojektia. Aloita, Ole täsmällinen ja Tee hommat kerralla maaliin ?

Seuraavaksi vielä hieman katseita tulevaan:

Olen seuraavaksi lähdössä opiskelemaan puoleksi vuodeksi Singaporeen ja kirjoittelen siellä opiskeluista ja muutenkin matkoistani Aasiassa. Kulunut viikko on mennyt reissuvalmistelujen merkeissä, kuten vielä nämä viimeiset päivät Suomessa. Lyhykäisyydessään prosessista tähän mennessä: Olen täytellyt erilaisia viranomaisten lomakkeita ja opiskelijakorttihakemuksen netissä littyen oleiluun Singaporessa, sekä maksellut erinäköisiä viranomaismaksuja. Reissuun on määrä lähteä vihdoin nyt Sunnuntaina 4.1. ja opintoni alkavat näillä näkymin 15.1. Näistä asioista sitten lisää lähempänä ja toivon mukaan seuraavat kirjoitukseni tulevatkin jo sitten Maailman toiselta puolen.

-Jyri-

Jyri