Lääketiede  •  24.10.2018

Hypoteesi alkaneesta kurssista

Viikko on nyt ehtinyt Havainnoista päättelyyn, eli bisostatistiikkaa ja epidemiologiaa yhdistävää, kurssia kulumaan. Aika monta luentoa on jo alla ja aihe tuntuu vielä vähän mysteeriltä. Tässä aamupäivän luentoja selailtuani on kuitenkin alkanut vähän selkiintymään, mitä kurssi pitääkään sisällään. Nuo hienot nimet eivät vielä itselleni nimittäin kauheasti kertoneet. Toistaiseksi on olettamukseni kurssista muuttunut aikas paljon -voidaankin kurssin termein sanoa, että nollahypoteesi on hylätty. Toki syväreitä tehdessäni on moni asia jo tullut esille ja olen huomannut siitä olevan apua luennoilla ja vastavuoroisesti ovat luennot avanneet taustaa syvärien toimintatavoista.

Tilastotieteen termit ja mallit herättelevät lukion matikan kurssien oppeja jossain syvällä mieleni sopukoissa, ja huomasin vähän jopa innostuvani kun luentodioissa esitettiin kaavoja, olettamuksia, todistuksia ja kaavioita. Eiköhän tästäkin vielä hyvä tule vaikka kurssin aineistonkäsittelyohjelma JMP onkin aiheuttanut päänvaivaa… Nyt kun se on vihdoin onnistuneesti ladattu koneelle ja saatu jopa auki, voin alkaa opetella käyttämään sitä enemmän ja päästä vähän syvemmälle analyysin maailmaan. Harjoitustöissä eli demoissa näitä taitoja tullaankin harjoittelemaan ja lopulta vielä soveltamaan pareittain tehtävän ja palautettavan harjoitusanalyysityön muodossa.

Onneksi kurssin rinnalla pyörii Ravitsemus ja terveys -valinnaiskurssi, jossa pääsin tutustumaan paleo ruokavalioon ja kuulemaan muista dieeteistä, joihin muut kurssilaiset ovat perehtyneet. Lisäksi mulla alkaa jälleen uusi ranskan kurssi joten pääsen taas karkaamaan vähän toiseen kulttuuriinkin. Ei siis pitäisi käydä ajan pitkäksi!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂