Lääketiede  •  06.02.2021

Hormonien säätelyä ja muuta alkuvuodesta

Vuoden ensimmäinen jakso on nyt taputeltu, ja tämän viikonlopun olen saanut viettää täysin opiskeluvapaana. Eilisen hormonien säätelyn -jaksotentin tulokset eivät ole vielä tulleet, mutta omasta mielestäni tentti meni aika hyvin. Vaikka alun perin meille kerrottiin tentin olevan pelkästään monivalintatentti, oli tentissä lopulta myös aukkotehtäviä farmakologiasta sekä avoimia kysymyksiä. Näitä olemmekin toivoneet, sillä monivalinnoissa ei oikeastaan pääse soveltamaan opittuja asioita, vaan kysymykset ovat usein aika nippelitietoa.

Tuntui, että olin sisäistänyt jakson aiheita paremmin kuin alun perin ajattelin. Tämä tietenkin lisäsi motivaatiota nyt loppukevään opiskeluihin. Pidin muutenkin tästä jaksosta, vaikkei meillä ollutkaan yhtään lähiopetusta. Jakso oli rakennettu hyvin, ja tutoreiden potilastapaukset tukivat hyvin jakson oppimistavoitteita. Pakko muutenkin antaa krediittiä professoreillemme, etäopiskelu on ollut haastavaa kaikille, mutta erilaiset tekniset yms. vaikeudet ovat vähentyneet ja professorimme oikeasti vaikuttavat kiinnostuneilta jaksamisestamme.

Maanantaina meillä alkaa kakkosvuoden pisin jakso, hyökkäys ja puolustus. Odotan jaksoa samaan aikaan innolla ja hieman kauhulla. Elimistön puolustusjärjestelmä on todella mielenkiintoinen, mutta samaan aikaan todella monimutkainen. Työtä tässä jaksossa ainakin riittää, mutta ainakin pääsen oppimaan paljon uutta. Odotan myös innolla tulevia lähiopetuksia, vaikkei niitä hirveän montaa olekaan. Vaikka esimerkiksi tutoreissa kaikilla on kamerat päällä yms., on minulla ikävä opiskelukavereideni näkemistä livenä.

Vähän harmittaa, että tässä jaksossa alun perin suunniteltu potilastilanne Taysissa ei tule tapahtumaan, ainakaan lähitapaamisena, mutta onneksi meillä on vielä paljon aikaa kokea potilaiden kohtaamisia. Saatan itseasiassa itse päästä jopa tänä kesänä kokemaan potilaiden kohtaamista kesätyön muodossa Helsingissä. Tästä lisää toisessa postauksessa, kunhan työ varmistuu.

Sain myös pari viikkoa sitten rekisteröityä syventävieni tutkimussuunnitelman, joten tästä tämäkin nyt sitten lähtee. Olisi tarkoitus saada syvärit tehtyä tämän vuoden aikana, mutta katsotaan miten paljon ehdin tekemään niitä nyt opintojen ohella ja kesälomalla. Tästäkin varmasti lisää toisessa postauksessa, kunhan pääsen tutkimusryhmäni kanssa kunnolla vauhtiin.

Hyvää viikonloppua!

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01