Lääketiede  •  09.05.2018

Hej då Vasa!

Kolmepäiväinen viikko Vaasassa ohi! Helatorstain takia viikko jäi näin lyhyeksi, tosin minulle se sopi varsin hyvin, sillä huomenna olen jo Munchenissä, mikä olisi ollut mahdotonta ilman helatorstaita.

Kolmen päivän takia piti siis matkustaa Turusta 330 km Vaasaan. Meillä oli täällä opetuspoliklinikkaa eli jokaiselle oli varattu yksi oma vastaanottopotilas. MUTTA, oma potilaani päättikin olla tulematta hänelle varatulle vastaanotolle. 330 km matkustusta ja potilas ei ilmestykään paikalle –pitäisikö nauraa vai itkeä? 😀 No tutustuin joka tapauksessa potilaan tapaukseen, ja yhdessä kävimme lääkärin ja ryhmäni kanssa tapausta läpi. Opin siis ainakin jotain. Mutta toisaalta onhan tässä kevään aikana tullut tutkittua jo niin monta potilasta, että yksi sinne tai tänne ei haittaa mitään. Ja jäipähän ainakin enemmän aikaa lukea tenttiin.

Eilen aamupäivällä oli sisätautimeetingi, ja lisäksi olin seuraamassa pari tuntia gastron poliklinikkaa. Iltapäivä kului tutkimusvuorossa olleiden ryhmäläisteni potilasvastaanottojen seuraamisessa. Opetuspoliklinikka toimii siis niin, että ensin yksi oppilas tutkii potilaan yksin, jonka jälkeen tutkimushuoneeseen tulevat muut ryhmäläiset ja lääkäri. Toisin sanoen yhdessä tutkimushuoneessa on samaan aikaan 9 kandia + lääkäri + potilas. Saattaa kuulostaa kamalalta, mutta monet potilaat tykkäävät opetusvastaanotoista. Ehkä se johtuu siitä, että tahti on hitaampaa ja potilaan asiat käydään ikään kuin kaksi kertaa läpi. Eli ainakin potilas tulee tutkittua huolella.

Tajusin myös yksi päivä, että lääkiksen pääsykoehan on ihan pian (= ensi viikolla). Joten hirveästi tsemppiä koitokseen kaikille hakijoille. Muistakaa olla jännittämättä liikaa, uskoa itseenne ja olla huolellisia. Nämä ovat käytännössä niitä asioita, joihin pystyy itse pääsykoepäivänä vaikuttamaan. Koe on sellainen mikä se on ja omaan osaamiseen ei enää pääsykoepäivänä voi vaikuttaa, kaikki työ on silloin jo tehty. Älä siis anna muille sitä etumatkaa, että pilaisit kokeesi jännittämällä tai sillä ettet usko pärjäämiseesi.

Mä lähden nyt etsimään voimia tenttiinluvun loppurutistukseen Saksasta. Toivottavasti löytyisi 😉

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.