Lääketiede  •  16.10.2019

Hammaslääkiksen aloitus

Ensimmäiset kuukaudet hammaslääkiksessä ovat kuluneet siivillä ja lääkiskuplaan on sukellettu vauhdilla. Olette saaneet varmasti lukea lääkiksen aloituksesta monista blogeista, joten ajattelin avata hieman hampaan näkökulmaa. Meillähän on siis samat opinnot yleisen kanssa kaksi ensimmäistä vuotta, mutta hampaalla on omat kurssit siihen päälle.

Lyhyesti kertoakseni yhteisistä kursseista: SKB eli solu- ja kudosbiologia on ohi ja sen tentit tehty. Tällä kurssilla teimme yli kymmenen harjoitustyötä, DNA:n eristystä, oman veren tutkimista ja muuta jännittävää. Tällä hetkellä menossa on lyhyt kurssi varhaisesta yksilönkehityksestä, josta on tentti maanantaina. Näiden jälkeen alkaa viimeinen kurssi ennen joululomaa eli TLRT, josta kerron varmasti lisää myöhemmin.

Meillä hampaalaisilla starttasi heti myös Medical English -kurssin korvaaja mikäs muukaan kuin Dental English. Opettelimme mm. hampaan pintojen nimeämistä, englanninkielisen tieteellisen tekstin lukemista ja kallon luita.

Myös morfologian kurssi eli hampaan muoto ja toiminta starttasi heti alusta lähtien. Olemme päässeet veistelemään hampaita vahasta muovileukoihin. Veistely on ollut ihanaa käytännön puuhaa mutta myös erittäin haasteellista – jokaiselle veistettävälle hampaalle on tarkat erityispiirteet jotka tulee saada esille omassa hampaassa. Muun muassa yläkolmonen ja -kuutonen ovat valmistuneet. Tulossa on myös hampaantunnistustentti, jossa tunnistamme oikeita hampaita.

Kovinkaan moneen hammaslääkisblogiin en ole törmännyt ja muistan itsekin etsineeni niitä hakuaikana. Toivottavasti tästä blogista on jollekin hakijalle hyötyä. Tekstit tosiaan pätevät myös yleiselle haun osalta sekä kahden ekan vuoden aikana.

Yläkutonen 

Riikka

Olen 20-vuotias ensimmäisen vuoden hammaslääketieteen opiskelija Turusta. Lähellä sydäntä ovat ystävät, hevoset, liikunta sekä käsityöt ajan salliessa. Olen blogin kirjoituksen ohella myös tutori Valmennuskeskuksen lääkiskursseilla.

Blogissa juttua opiskelusta unelmien opiskelupaikassa, pääsykokeesta ja yleisesti hakemisesta sekä varmasti paljon asiaa aiheen vierestä. Tervetuloa mukaan!