19.10.2019

Hälsningar från Göteborg!

Tervetuloa seuraamaan postaussarjaa arkkitehtiopiskelijan elosta Göteborgissa! Vietän tämän syksyn vaihto-opintojen parissa Chalmersin teknillisessä yliopistossa ja aikomuksenani on ensisijaisesti jakaa tänne blogiin kokemuksia ja ajatuksia vaihdosta, mutta kirjoitukset saattavat lipsahtaa arkkitehtuurin ja elämän tarkasteluun laajemmassakin skaalassa. Tässä postauksessa kerron mahdollisimman ytimekkäästi itsestäni ja taustastani.

Olen Maisa, 25-vuotias haaveilija, tutkailija ja parin vuoden kuluttua myös toivottavasti valmis arkkitehti. Asun Espoon Tapiolassa, mutta olen alun perin kotoisin pieneltä paikkakunnalta Etelä-Savosta. Viihdyn moitteetta yksin sekä yhdessä, niin maaseudun rauhassa kuin kaupungin vilinässäkin. Sydäntäni erityisen lähellä olevia asioita ovat muiden muassa lukeminen, filmikuvaus, tanssi, metsässä samoilu koiran kanssa sekä kiireettömät aamut kahvikupin äärellä. Ja kahvi ylipäätään.

Opintojeni ohella olen muutaman vuoden ajan työskennellyt avustavana suunnittelijana arkkitehtitoimistossa sekä tutorina Valmennuskeskuksen arkkitehtuurikursseilla. Kävin itsekin piirustus- ja suunnittelukurssin sinä keväänä, kun pääsin opiskelemaan. Se oli ehdottomasti hakuprosessini paras päätös! Kurssin suurin anti oli itsevarmuuden ajankäytön hallinnan karttuminen sekä muilta kurssilaisilta saamani tärkeä vertaistuki.

Aloitin yliopistotaipaleeni syksyllä 2014, eli opiskelen parhaillaan kuudetta vuotta. Yhden epäonnistuneen hakukerran ja lukion jälkeen vietetyn virkistävän välivuoden jälkeen sain unelmieni opiskelupaikan Aalto-yliopistosta. Valintatulosten lukeminen tuona tuikitavallisena heinäkuun aamuna lukeutuu yhä elämäni ikimuistoisimpiin hetkiin. Toivon sydämestäni, että kaikki tällä hetkellä pääsykokeita vielä jännittävät hakukokelaat pääsevät jonain päivänä kokemaan saman!

Tämä riittäköön näin alkuun. Seuraavassa postauksessa pureudun tarkemmin vaihto-opiskeluun ja siihen, miten oikein päädyin Göteborgiin. Vi hörs!

Maisa

Olen 26-vuotias seitsemännen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta.

Kirjoitan parhaillaan diplomityötäni ja tavoitteenani on valmistua tänä vuonna. Vaikka opintojen päättyminen tuntuu oudolta ja haikealta, odotan innolla ja jännityksellä, mihin tieni seuraavaksi vie!

Blogissa jaan ajatuksia ja kokemuksia kuluneiden opiskeluvuosien varrelta sekä vinkkejä arkkitehtuurin pääsykokeisiin tähtääville. Toimin myös opettajana Valmennuskeskuksen arkkitehtikursseilla.