Lääketiede  •  02.10.2019

Hajautusviikko Vaasassa

Moi!

Tämä viikko on kulunut Vaasan keskussairaalassa naistentautien hajautuksessa. Huomenna on viimeinen opetuspäivä sairaalalla, ja perjantaina pitääkin olla takaisin Turussa valmiina suorittamaan gynekologian käytännön tenttiä.

Kulunut viikko on ollut mielestäni ihan mielenkiintoinen ja opettava. Maanantaipäiväni kului leikkaussalissa, jossa pääsin myös itse tutkimaan potilaan ennen leikkausta, sekä assisteeraamaan leikkauksessa. Olisin saanut laittaa myös leikkauksen jälkeen potilaalle hormonikierukan, mutta se valitettavasti peruuntui potilaan infektion takia.

Tiistaina olin parini kanssa gynekologian poliklinikalla, jossa saimme vuorotellen tutkia potilaat. Samalla saimme taas hyvää ruotsin kielen harjoitusta, kun kolme ensimmäistä potilasta puhui ruotsia. Itse ymmärrän kaiken, mutta itselleni olisi todella vaikea haastatella potilasta ruotsiksi, kun kieltä ei ole pitkään aikaan joutunut käyttämään. Poliklinikka oli siinä mielessä myös mielenkiintoinen, että päivän aikana näimme kaikennäköisiä potilaita: raskauden keskeytyksen, valkojäkäläpotilaan, runsaiden kuukautisvuotojen takia hakeutuneen, postmenopausaalisen vuotopotilaan ja munasarjakystapotilaan.

Vaasassa on myös hienot maisemat lenkkeilyyn!

Keskiviikko kului omalta osaltani äitiyspoliklinikalla, jossa pääsin tekemään ulkotutkimuksia raskaana oleville naisilla ja seuraamaan vierestä sikiön ultraamista. Näin raskausdiabetespotilaita sekä raskauden yliaikaisuuden takia kontrolliin tulleen potilaan. Huomenna olisi vielä yksi päivä äitiyspoliklinikalla ja toivon, että pääsisin vielä harjoittelemaan sisätutkimuksen tekemistä. Huominen on nimittäin viimeinen päivä naistentautien kurssia, joten seuraavat raskaana olevat potilaat pitääkin sitten ottaa vastaan itse terveyskeskuksessa.

Kuten kerroin perjantaina on gynekologian käytännön tentti ja maanantaina virallinen lopputentti. Joten nyt pitää palata takaisin lukemaan, sillä kertailtavaa riittää vielä melko paljon.

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.