Lääketiede  •  09.03.2021

Hajautuspäiväkirja: korva-, nenä- ja kurkkutaudit Vaasassa

Terkut Vaasasta! Olen tämän viikon täällä hajautetussa opetuksessa KNK-kurssilla (=korva, nenä ja kurkkutaudit). Meillä Turun yliopistossa osa opiskelijoista hajautuu 1-2 kertaa lukukaudessa Turun ulkopuolelle muun muassa Poriin ja Vaasaan. Joskus hajautusta voi olla pienemmilläkin paikoilla, vaikka Loimaalla, Harjavallassa tai Hämeenlinnassakin.

Musta hajautukset on aina ollut tosi kivoja, vähän kuin leirikouluviikkoja! On todella arvokasta saada kokemusta yliopistollisen sairaalan ulkopuolelta (lähinnä keskussairaaloista), sillä potilasvalikoima on täällä hieman erilaista. Myös opetus on todella hyvää ja meidät otetaan lämmöllä vastaan. Monesti hajautuksessa pääseekin tekemään ja näkemään paljon enemmän kuin Tyksissä, jossa kandeja on tosi paljon. Henkilökunta on hajautuspaikoissa innoissaan opiskelijoista. Olemmehan täällä hieman harvinaisempaa herkkua kuin kotipuolessa Tyksissä, jossa olemme osa arkea.

Ihana merinäkymä VKS:sta

Tällä viikolla meillä on ohjelmassa kolme päivää opetuspolia ja kunakin päivänä kukin saa muutaman oman potilaan. Tyksin poleilla riittää opiskelijoille yleensä yksi potilas per polipäivä, joten useamman oman potilaan saaminen on ihan luksusta. On nimittäin todella tärkeää päästä näkemään monta erinäköistä tärykalvoa tai nenää kun niin kutsuttu n-luku on vielä aika pieni. Näistä päivistä oppiikin todella paljon. Polin lisäksi viikon ohjelmaan mahtuu muutama toimenpide. Näin KNK-kurssilla pääsemme laittamaan ilmastointiputkia korvatulehduksista kärsiville pikkupotilaille korviin -tämäkin on hajautuksen erityisyys!

KNK tutkimusvälinearsenaali -mä niin tykkään tästä käsillä tekemisestä ja pienestä tihrustamisesta 😀

Oli taas pitkä matka ajella Vaasaan asti koulun takia, mutta opetuksen laatu on ehdottomasti matkan arvoinen! Hajautusmatkoilla on aina myös kiva käydä lenkillä uusissa maisemissa ja kahvilla paikallisessa kahvilassa (tällä kertaa kylläkin take away:nä…).

Toivottavasti sunkin viikko on alkanut aurinkoisesti (takatalvesta huolimatta!) 🙂

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂