Biologia ja ympäristötieteet  •  28.05.2022

Fuksivuoden päätöspostaus

Ensimmäisen vuoden opinnot ovat nyt paketissa. Päällimmäisenä mielessäni on vain kysymys: ”Mihin aika katosi?”. Vasta oli elokuu ja olin matkalla preorientoivaan päivään Suomenlinnaan jalat tutisten jännityksestä. Syksyn tunnelmia voit lukea täältä.

Kevään aikana opiskelin esimerkiksi ihmisen ja muun luonnon välisiä kytkentöjä, meribiologiaa, tilastotiedettä ja miten kirjoitetaan tieteellistä tekstiä. Tulevana kesänä osallistun kenttäkurssille Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla ja sinne päästäkseni opiskelin eliöiden tunnistusta biologian puolelta. Muilla vuosikurssimme opiskelijoilla oli erilaiset kurssivalinnat, mikä oli lounaspöydässä aina kiva keskustelunaihe!

Kevään aikana yliopisto hiljalleen palasi lähiopetukseen ja -tapahtumiin. Ainejärjestömme MYY ry:n ja kattojärjestöjen Biosfääri ry:n sekä MMYL ry:n tapahtumakalenterit olivat yhtäkkiä täynnä erilaista menoa ja meininkiä. Parasta tapahtuma-aikaa oli mikäs muukaan kuin vappu. Olin vuosia haaveillut opiskelijavapusta haalareineen ja tänä keväänä sitä vihdoin sain viettää! MYY:lla on vanha perinne vappuaaton kotiviinikisan järjestämisestä ja oli mahtavaa miten tapahtumaan tuli myyläisiä fukseista alumneihin <3

Mitä opin fuksivuoden aikana? Astuessani Bio- ja ympäristötieteen laitokselle tulin hakemaan vastauksia mustavalkoisiin kysymyksiini. Ajattelin ympäristönsuojeluun liittyvien vastausten olevan joko näin tai noin. Kursseja käydessäni ymmärsin vastausten olevan vain harmaan eri sävyjä, kaiken liittyvän kaikkeen ja näkökulmia asiaan kuin asiaan olevan aina vähintään kaksi.

Mitäs nyt? Viikon verran lomailen ennen kesätöiden alkua. Kesällä minulla on vakaa aikomus unohtaa viittaussäännöt, akateemiset vartit sekä koulun järjestelmien salasanat. Aion vain elää päivän kerrallaan. Hulvatonta kesää myös sulle!

Emmia A.

Emmi A

Ympäristötieteet, Y-kandi, myyläiset, myypiöt, minä. Tässä blogissa kerron sulle sinne ruudun toiselle puolelle mitä nuo sanat meinaa ja mitä sanoilla itseään kuvaavat kaverit oikein puuhaa päivät pitkät. Hyppää kyytiin!