Lääketiede  •  11.11.2019

FINO - kansainvälinen lääkisläisten konferenssi

Osallistuin pari viikkoa sitten FINOon, joka on pohjoismaiden välinen konferenssi lääkisläisille ja järjestetään joka vuosi jossain pohjoismaassa (FINO = Federation of International Nordic Medical Students’ Organizations). Tänä vuonna kokous pidettiin Islannissa ja teemana oli syöpä ja taistelu sitä vastaan. Olin mukana osana Suomen delegaatiota FiMSICin edustajana. Olen tännekin paljon kirjoitellut FiMSICistä ja kansainvälisestä toiminnasta lääkiksessä mutta pikaisena mielenvirkistyksenä ja tietona uusille lukijoille:

FiMSIC eli Finnish Medical Students’ International Committee toimii maailman kattojärjestön IFMSAn alaisuudessa Suomen alajärjestönä. Samalla se on Suomen Medisiinari Liiton ulkoasioiden siipi. Toimintaa on paikallisella tasolla kussakin lääkiskaupungissa ja yhteisesti kansallisesti. FiMSIC järjestää vaihtotoimintaa ja erilaisia projekteja. Suurin osa lääkisläisvaihdoista tapahtuukin kuukauden mittaisina FiMSIC-vaihtoina ja moni on käynyt ainakin nallesairaalassa, joka on yksi FiMSICin projekteista. Itse olen ollut mukana toiminnassa ykkösvuodesta lähtien ja olen ollut virassa kansallisella ja paikallisella tasolla, projekti- ja vaihtotoiminnassa.

Ennen konferenssia osallistuin sosiaalisempaan preFINOon, jossa pääsimme kiertämään Islannin upeita luontokohteita ja haikkaamaan henkeäsalpaavissa maisemissa. Näin enemmän vesiputouksia, geisiirejä, kuumia lähteitä ja vuoria kuin olisin osannut arvata ja pääsin uimaan lämpimiin luonnonvesiin joka päivä, yhtenä päivänä jopa kahdesti. Porukka oli myös ihan huippua (osallistujia oli kaikista pohjoismaista) ja reissu oli ehdottomasti yksi parhaista lääkismuistoista tähän asti!

Varsinainen konferenssikin oli erittäin antoisa -luennot olivat todella mielenkiintoisia ja ajankohtaisia ja saimme nauttia todellisten asiantuntijoiden kertovan juuri heidän erityisosaamisestaan. Pääsimme myös itse soveltamaan taitojamme workshopeissa, joissa kehittelimme keinoja taistella syöpää vastaan lähinnä ennaltaehkäisevällä tasolla. Tutustuinkin todella moneen pohjoismaiseen kolleegaani ja sain paljon uusia oppeja. Pohdimme myös vaihtotoiminnan kehittämistä ja loimme jopa uuden viestintäfoorumin FINOlaisten kesken jotta voimme hyötyä toistemme samankaltaisista toimintamalleista.

Tämä viikko oli hyvä osoitus siitä, että vaikka lääkis on hyvin kiireistä ja intensiivistä arjessa on mahdollista järjestää aikaa muullekin. Ja että opiskelijen aikana pääsee hakemaan oppia myös kansainväliseltä tasolta, verkostoitumaan ja keräämään aivan täysin uniikkeja kokemuksia.

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂