Lääketiede  •  18.01.2019

FiMSIC - mikä, missä, milloin?

Jo ennen kuin aloitin lääkiksessä, sain kuulla FiMSIC:n toiminnasta. Kyseessä on siis Finnish Medical Students’ International Committee, joka on SML:n ulkoasiaintoimikunta ja maailmalla IFMSA:n alajärjestö. Olen aina ollut todella kiinnostunut kansainvälisistä asioista ja FiMSIC tarjoaa siihen lääkiksessä mahdollisuuden.

Olin myös kuullut Nallesairaalasta, ja mielestäni se oli ehkä suloisin asia ikinä. Mikä voisi olla ihanampaa, kuin mennä päiväkotiin pitämään nalleille lääkärin vastaanottoa?

Kiinnostukseni FiMSIC:a kohtaan oli suuri, ja vastuunhakuinen luoneeni ajoivat minua hakemaan mukaan heti ekana lääkissyksynä. Hain nallesairaalakoordinaattoriksi (nalleylilääkäriksi) ja vietinkin nyt kuluneen vuoden Turun paikallistiimissä Nallesairaalaa pyörittäen ja kehittäen. Mulla oli hommassa tosi kivaa ja FiMSIC:sta jäi hyvä kuva ja ilmapiiri on todella mahtava. Aloin pohtia, että haluan isomman viran jotta pääsen vaikuttamaan toimintaan enemmän. Useammalle vaihtarille kummina toimimisen kautta pääsin myös enemmän mukaan vaihtopuolelle, joten päätin hakea kansalliseksi vaihtovirkailijaksi eli NEO:ksi (National Exchange Officer).

Viime viikonloppuna olin Tampereella koulutusviikonlopussa virkojen vaihduttua ja sain perehdytyksen NEO-out-virkaan. Vastaan siis kaikkien Suomesta (FiMSIC-vaihtoon)lähtevien vaihtarien asioista, eli mm tarkistan heidän hakemuksensa, valvon heidän etujaan, ratkon ongelmia jne. Ja myöhemmin kaudella myös sovin uuden vaihtokauden sopimuksen muiden maiden NEO:n kanssa. Olen todella innoissani tästä virasta ja on hienoa päästä tutustumaan muiden maiden toimintaan ja IFSMSA:n toimintaan. Kansallisena virkailijana kuulun myös johtokuntaan, joten pääsen vaikuttamaan FiMSIC:n asioihin myös sitä kautta.

Tehtävää on paljon ja koko ajan, mutta porukka jonka kanssa saan hommia on aivan huippu ja olen todella iloinen, että olen heti löytänyt tämän fimsiccari yhteisön. <3

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂