Lääketiede  •  09.03.2019

Farmis, herkuttelu, speksi - Vauhdikas alku loppukeväälle

Tiistai 5.3.

Kalenterissa on merkintä aamuysistä ilta kymppiin asti.

Aamu alkoi Sairauksien ehkäisy ja hoito opintokokonaisuuden avauksella ja aiheen luennoilla. Kyseessä on siis loppukevään kattava kurssi, jossa käsitellään terveyden edistämistä ja farmakologiaa sekä toksikologiaa. Eli tuttavallisemmin farmis. Tiivistettynä voisi todeta että kevään aikana tulisi oppia lääkeianeet ja muutenkin ymmärtää jotain (aika paljon kaikenlaista) niiden toiminnasta/käytöstä.

Ihan kivaa vaihtelua kurssi tulee ainakin olemaan patologian pitkään piinaan (no ei vaisinkaan, mielenkiintoinen kurssihan se oli -mutta pitkä!). Ulkoa opettelua varmasti tiedossa ennen kesälomia mutta mielenkiinto on onneksi jälleen kohdillaan. Faton (=farmakologia ja toksikologia) kirjaa pläräillessä, ja totta puhuen ihan jo avaamattakin, herää kyllä pieni huoli sillä mikään kevyt opus ei ole kyseessä. Ja kun pidetään mielessä että ulkoa opettelua saa odottaa olisi hiukan hoikempi iltalukeminen vähän kannustavampi. Mutta pelotteluista ja pahasta maineestaan huolimatta uskon että tästäkin selvitään ihan kunnialla! 🙂

Kurssin eka päivä jatkui mukavan rennosti sillä kello 12 alkoivat myös Herkku Approt, joissa kierrellään Turun kahviloita keräten leimoja haalarimerkkiä kohtaan. Saldona olikin kaverien kanssa hauskan päivän viettämisen lisäksi muutama kahvi, tee, cupcake ja jäde. Olen tosi iloinen että tällaisiakin vähän erilaisia opiskelijatapahtumia on, sillä perinteiset baarireissut tms eivät oikein ole se mun juttu. Kahvittelu sen sijaan on juurikin sitä mistä pidän.

Ja jottei päivästä puuttuisi vauhtia ja hupia, oli heti approjen loputtua miedän vuoro päästä nauttimaan TLKS:n Speksistä. Näytös oli ihan huikea ja hämmästyin taas miten ammattimaisesti kaikki puvustuksista maskeerauksiin ja näyttelystä orkesterin musisointiin ja konkreettisiin järjestelyihin oli! Ihan täydet pisteet sai kyllä multa ja suosittelen menemään katsomaan jos kiertue sattuu lähellesi!

Eiköhän tällä saada loppukevät pidettyä kiireisenä! Aurinkoa ja lämpöä odotellessa,

Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂