Kauppatiede  •  27.09.2018

Excuilua ja muuta mukavaa

Moi taas!

Uusi lukuvuosi on nyt saatu kunnolla vauhtiin, ja vaikka kouluhommia riittää, oon kuitenkin kuluneen kolmen viikon aikana ehtinyt opiskelemisen lisäksi tekemään vähän muitakin juttuja. Melkein heti kurssien alettua onnistuin valitettavasti nappaamaan itselleni syysflunssan, mutta onneksi se on jo helpottanut, ja olen päässyt ”nauttimaan” tuulisista ja sateisista syyssäistä. Viikonloppuna olisi tarkoitus pistäytyä kotipaikkakunnallani ja koirani ulkoiluttamisen lisäksi suunnitelmissa on nähdä paria lukiokaveriani, joita en olekaan hetkeen nähnyt.

Mutta palataanpa hetkeksi viikon takaiseen excursioon ennen kuin aletaan sen enempää suunnittelemaan lähestyvää viikonloppua. Osallistuin siis torstaina 20.9. Vero-oikeuden Opiskelijoiden, eli tuttavallisemmin VOO ry:n järjestämälle exculle UPM:lle, jonka toimisto sijaitsee aivan Tampereen yliopiston vieressä, hulppeissa Tulli Business Parkin tiloissa. Illan aikana pääsimme tutustumaan UPM:ään työpaikkana ja vielä tarkemmin sen tarjoamiin työmahdollisuuksiin verotuksen ja taloushallinnon parissa. Mulla on tällä hetkellä käynnissä arvonlisäverotuksen kurssi, joten oli erityisen mielenkiintoista kuulla arvonlisäverotuksen tarjoamista mahdollisuuksista työelämässä. Excu oli opiskeluaikani mielenkiintoisin, sillä olen kiinnostunut juuri verotuksen parissa työskentelystä ja yritys oli minulle entuudestaan jo tuttu, joten oli kiinnostavaa nähdä sen elämää vähän pintaa syvemmältä.

Excuilusta ja asiapitoisemmasta sisällöstä sitten eilisiltaan, jolloin pääsin ekan kerran tämän syksyn aikana ulkoiluttamaan rakkaita opiskeluhaalareitani. Ohjelmassa oli tapahtuma nimeltä Haalarihohdot, johon osallistuin kahden kaverini kanssa. Kyseessä oli siis Kaupin keilahallilla järjestettävä opiskelijoiden jokaviikkoinen keilailutapahtuma. Halutessaan voi osallistua koko syksyn kestävään kilpasarjaan tai käydä vain yksittäisenä kertana pitämässä hauskaa kavereiden kanssa. Hinta yhdelle kerralle oli 3€ ja tapahtumaan osallistumisesta sai palkinnoksi haalarimerkin, joten osallistuminen ei ollut suuri rasite opiskelijan kukkarolle. Hauskaa oli, vaikka puolen tunnin vuoro menikin äkkiä ja keilailua olisi mielellään jatkanut pidempäänkin. Onneksi kuitenkin päästiin ajoissa kotiin ja nukkumaan, sillä mulla oli tänään ”normaalin” koulupäivän (jonka päädyin hoitamaan kotisohvalta, kiitos Moodle ja livelähetykset luennolta) lisäksi töitä.

Oon siis nyt pari kertaa työskennellyt etänä kesätyöpaikkaani Teknikum Oy:lle. Ihan kaikkia kesän työtehtäviäni en pysty etänä hoitamaan, joten tämänhetkiseen toimenkuvaani kuuluu vain asiakkaiden tilausten kirjaaminen toiminnanohjausjärjestelmäämme. Mun mielestä tää on tosi kiva mahdollisuus tehdä hieman töitä opiskelujen ohessa ja ansaita vähän rahaa, samalla kun yritys saa kiireisimpinä hetkinä hieman lisäapua. Lisäksi etänä työskentely on niin ihanan helppoa, kun työmatkoihin ei kulu aikaa ja töitä voi tehdä mihin aikaan päivästä tahansa. Aivan kuten tämän blogin kirjoittamisenkin kohdalla.

Mutta nyt on mun aika taas palata koulutehtävien pariin. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Terveisin Inka

Inka