AMK sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoala  •  08.09.2021

Ensimmäiset fuksiviikot

Moikka ja mukavaa alkanutta syksyä!

Toivottavasti kaikilla on sujunut kesä hyvin. Itsellä kesä kului vahvasti opiskelun merkeissä, sillä päätin ottaa kesälle 15 opintopisteen verran opintojaksoja. Koin omasta mielestäni, että opintojen tekeminen kesällä on itselleni parempi vaihtoehto kuin töihin meneminen. Tänään ajattelin kuitenkin vähän kertoa omasta koulun aloittamisestani, enkä niinkään kesästäni.

Monella opiskelupaikan saaneella on varmasti jännittävät ajat meneillään, sillä luennot ovat varmasti alkaneet, tai vähintään alkamassa. Onnea sinulle, jos olet saanut opiskelupaikan! Muistan hyvin oman opiskeluni aloittamisen. Meillä Laureassa sosionomeilla oli ensimmäisinä päivinä orientaatio ja oli todella paljon asioita, mitä kävimme tutoropettajien kanssa läpi, kuten oppimisympäristöön tutustuminen. Orietaatiopäivät olivat muutaman päivän mittaisia ja kestoltaan aina sen 7h per kerta. Ne olivat raskaita, sillä uutta asiaa tuli paljon. Asioiden läpikäymisen lisäksi oli myös noin 40 uutta ihmistä, joihin minun täytyi tutustua samaan aikaan ja näin introverttinä koin sen kuormittavaksi. Kuitenkin omat tutorimme olivat järjestäneet meille toimintaa, joka auttoi ryhmäytymisessä.

Kuitenkaan orientaatiota ja koulun aloittamista ei kannata pelätä tai jännittää liikaa. Varmasti ensimmäiset viikot ja ensimmäinen kuukausi opinnoissa voi olla hyvinkin rankkaa, varsinkin jos aiemmista opinnoista on jo aikaa. Itselläni ainakin haasteetta toi perusraporttien kirjoittaminen, sillä virallisen tekstin kirjoittamisesta oli ollut taukoa noin 3 vuotta.

Huonona puolena opinnoissa tällä hetkellä tietenkin nousee korona. On harmillista, jos etäopetusta joudutaan järjestämään paljon varsinkin ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Ryhmäytyminen on erityisen tärkeää, sillä olet todennäköisesti sen samaisen luokan kanssa 3–5 vuotta, joten tutustuminen on melkein välttämätöntä.

Itse pääsin tutustumaan muihin opiskelijoihin hyvinkin nopeasti ja tapasimmekin yhdessä koulun jälkeen paljon ensimmäisten viikkojen ajan. Me tapasimme esimerkiksi yhdessä puistossa juhlimisen merkeissä, meille pidettiin rastikierrosta ja jopa varjofuksiaiset. Virallisia fuksiaisia ei voitu valitettavasti syksyllä pitää koronatilanteen takia.

Opiskelut lähtevät kuitenkin eteenpäin huomattavan nopeasti alussa, eikä ryhmäytymiselle kuitenkaan jää hirveästi aikaa, sillä deadlinet jo kolkuttavat ovelle. Hyvinkin nopeasti tulee ensimmäiset raportit ja kirjoitelmat, sekä erilaisiin materiaaleihin tutustuminen, sekä erilaiset ryhmätyöt. Niitäkään ei kuitenkaan kannata turhaan pelätä. Kouluarkeen tottuu nopeasti ja arki lähtee varmasti kaikilla hyvin taas käyntiin!

Milja N.

Milja N

Moikka! Oon ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelija Laureassa. Ajatuksena mulla on suuntautua lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Tykkään paljon viettää aikaa ystävien parissa ja tehdä erilaisia käsitöitä.