Kauppatiede  •  29.10.2018

Ensimmäinen periodi takana: Opiskeluja ja työnhakua

Moikka taas kaikille!

Ensimmäinen opiskelu periodi onkin jo paketoitu mukavasti ja seuraava alkaakin omalta osaltani jo heti huomenna tiistaina. Edellinen periodi meni vauhdilla kahden maisterikurssin parissa ja erilaisissa työhaastatteluissa, sekä excuila käydessä.

Maisteriopinnot kunnolla käyntiin

Ensimmäisessä periodissa opiskelin kaksi maisterikurssia, jotka olivat Advanced Corporate Finance ja Financial Statement Analysis. Advanced Corporate Financessa opiskelimme syvällisemmin rahoituksen teoriaa erilaisten intressiristiriitojen näkökulmasta. Esimerkiksi, miten lainan myöntäjä joutuu asettamaan ehtonsa lainalle, kun tietää että lainaajalla voi olla intressi löysäillä, eikä tehdä töitä asenteella, jotta voisi maksaa lainansa takaisin.

Financial Statement Analysis kurssilla vuorostaan perehdyimme tarkemmin, miten yrityksen taseesta ja tuloslaskelmasta voi muokata relevantimman yrityksen mahdollista analysointia varten. Perehdyimme myös näihin erilaisiin keinoihin analysoida yritystä ja mm. sen kannattavuutta, velkaantumistilannetta, sekä tehokkuutta hallinnoida varoja. Yhteenvedettynä molemmat kursseista olivat melko mielenkiintoisia ja Advanced Corporate Finance ainakin haastoi toisinaan ajattelemaan useampaan kertaan. Financial Statement Analysis oli hyvää perusasioiden kertausta, mutta hieman olisin kaivannut syventymistä erilaisiin fundamentaalisiin ajatuksiin analyysien osalta.

Työnhakuja ensi vuoden trainee paikkoihin

Myös kuluneen kuukauden aikana trainee paikkojen rekrytointi on ollut täydessä vauhdissa. Edelliset kaksi kuukautta ovat yritykset järjestäneet huiman määrän erilaisia Excuja, joista muutkin ovat jo aiemmin blogeissa kirjoitelleet. Tämän lisäksi niin sanotut ”trainee” eli harjoittelupaikat täytetään työnhakujen kautta ensivuodelle. Lähes kaikki konsultointifirmat, sekä pankkien yritysjärjestelypuolet täyttävät harjoittelupaikkansa seuraavalle vuodelle, jo ennen vuodenvaihdetta. Näiden hakeminen sitten tuo aikatauluihin aina mukavan pienen extran opintojen ohelle, kun työhaastatteluihin tulee valmistautua ja työhakemuksia kirjoitella, mikäli trainee paikat kiinnostavat. Itse olen käynnyt muutamassa soveltuvuushaastattelussa, taitojentestaamisessa, tehnyt videohaastattelun, numeerisia ja loogisen päättelyn testejä, sekä käynnyt jopa yhdessä ryhmähaastattelussa kuluneiden kuukausien aikana. Näistä ei kannata liikaa murehtia. Kysyy aikaisemmilta traineelta neuvoja valmistautumiseen ja harjoittelee osallistumalla, niin tässäkin asiassa kehittyy kyllä.

Seuraavaksi katseet onkin siirretty toisen periodin alkuun ja viikonlopun Game Expo -messuihin, jossa olemme Valmennuskeskuksen tiimin kanssa esittelemässä Code Planettia. Mikäli kiinnostaa tietää, mikä se on niin tulkaa ihmeessä meidän pisteelle kyselemään lisää. Esitellään sitä messujen jokaisena päivänä pe-su.

Uusi opiskeluperiodi tosiaan myös pyörähtää käyntiin, joten tuloksia odotellessa edellisistä tenteistä voinkin samalla jo käydä läpi ja sisäistää uusia asioita mm Econometrian ja Yityskauppojen parissa. Hyvää syksyn jatkoa ja alku talvea kaikille!

-Jyri-

Jyri