Kauppatiede  •  02.05.2018

Ensimmäinen opiskelijavappuni

No niin, tässä lupailemani postaus ensimmäisestä opiskelijavapustani. Meidän vappu kesti siis kaksi viikkoa (hui) ja huipentui eilen Koskenrannassa järjestettyyn vappupiknikkiin. Meillä oli käytössä 25€ maksaneet vappupassit, joilla sai osallistua kaikkiin Boomin vapputapahtumiin paria poikkeusta lukuun ottamatta. Näihin tapahtumiin oli sitten ostettava oma lippunsa.

Mun osalta vappu alkoi 19.4. Nesu-Boomin Sambakarnevaalisitseillä. Tiukan tenttirupeaman jälkeen oli kiva ottaa opiskeluvapaa ilta. Sitsit olivat osa Nesun Vappurundia, joten paikalla oli tavallista enemmän ulkopaikkakuntalaisia sitsaajia. Tämä teki sitsestä aikasempia erilaisemmat, sillä sitsilauluja laulettiin vähemmän ulkkareiden proggiksia ollen tavallista enemmän.

Keskiviikkona 25.4. järjestettiin historian kolmas Särkän Märkä. Olin suunnitellut kirjoittavani tästä oman postauksensa, mutta lyhyesti kerrottuna kyseessä on poikkitieteellinen Boomin järjestämä opiskelijatapahtuma, jossa päivällä huvitellaan Särkänniemen laitteissa ja illalla juhlitaan valitsemillaan jatkoilla. Mä olin mun kavereiden kanssa kuuntelemassa Spektiä. Hauska tapahtuma, vaikka näin vanhemmalla iällä ei enää kestäkään niin paljon laitteissa pyörimistä kuin joskus nuorempana.

Perjantaina 27.4. olikin hieman asiapitoisempaa tapahtumaa Boomin lounastaessa yhdessä Pirkanmaan Ekonomien kanssa. Suomalaisen klubin lounas oli maistuva ja samalla tuli pohdittua opiskeluun ja työelämään liittyviä asioita yhdessä PME:n edustajien kanssa.

Lauantaina 28.4. juhlittiin Boomin perinteisten vappusitsien parissa. Teemana oli ”Party like it’s 1968”, joten teimme pienen aikamatkan ainejärjestömme perustamisvuoteen.

Mun vappuni kohokohta oli vappuaaton grillibileet poikaystävän kaverin luona ja iloisen vapputunnelman aistiminen Tampereen keskustassa. Harmikseni vappupäivän keli oli surkea, joten tein vain pakolliset lakuostokset torilta ja palasin suoraan kotisohvalle herkuttelemaan.

Loppuun vielä hieman asiasisältöä aiheesta ”Mitä olisin halunnut tietää ennen alani valintaa?”. Mua jäi itseäni harmittamaan sellainen niinkin yksinkertainen asia kuin yliopistojen opetusohjelmien tutkiminen. Esimerkiksi Tampereen yliopiston tämän vuoden opetusohjelma löytyy tästä linkistä: https://www10.uta.fi/opas/opetusohjelma/index.htm. Mielestäni olisi ollut hyödyllistä, jos esimerkiksi opo tai joku muu olisi neuvonut lukiossa katsomaan eri alojen opetusohjelmia ja millaisia kursseja ne sisältävät. Varsinkin nyt kun esimerkiksi kauppatieteiden vanhat pääsykoekirjat korvautuivat lukiokirjoilla, voi olla vaikeaa muodostaa käytännön kuvaa alan opiskelusta. Opetusohjelman tutkiminen olisi voinut auttaa ainakin itseäni valinnan tekemisessä, joten toivottavasti siitä olisi apua myös nykyisille lukiolaisille.

-Inka

Inka