Lääketiede  •  15.02.2018

Ensikosketus lääkärin arkeen

Jo syksyllä meillä oli ensimmäisiä infoja juonneopetuksesta eli siitä, että pääsisimme jo näin alkuvaiheessa opintojamme seuraamaan lääkärin työtä ensi kertaa muustakin kuin potilaan näkökulmasta. Meidät jaettiin pareihin ja jokainen pari sai silloin kuulla juonnelääkärinsä ja – paikkansa. Jotkut sijoitettiin Turkuun tai lähialueille, toiset lähtivät kauemmas esimerkiksi Poriin.

Kaikkien omalla vastuulla oli ottaa yhteyttä juonnelääkäriin ja sopia juonneopetuksen ajankohdat, kokonaisuudessaan opetusta tulisi kertyä 18 tuntia. Meille oli varattu muutamia päiviä juonneopetusta varten lukujärjestykseenkin ja ensimmäinen niistä oli meidän ryhmällämme tänään. Oli kyllä jännittävää lähteä tänään aamulla kohti terveyskeskusta, olihan tätä odotettukin jo kauan.

Pääsimme parini kanssa seuraamaan lääkärin normaalia vastaanottoa, jossa lähinnä uusittiin reseptejä, katsottiin lääkitykset ajan tasalle ja keskusteltiin potilaiden tämänhetkisestä voinnista ja oireista. Pääsimme me jo kuuntelemaan sydäntä ja keuhkojakin, vaikka emme sitä varsinaisesti olekaan vielä harjoitelleet. Lisäksi kävimme myös iltapäivällä pikaisesti päivystyksen puolella, jossa potilaita oli vauvasta vaariin ja vaivojakin oli monenlaisia.

Juonnekäyntejä meillä on vielä kaksi ellei useampikin ja silloin pääsemme seuraamaan ainakin akuuttipäivystystä ja kouluterveydenhuoltoa. Minusta oli mahtavaa seurata vastaanottoa ja siitä sai taas jälleen motivaatioboostin opiskeluun.

Nina

Nina