Oikeustiede  •  13.05.2017

Enää yksi kokonainen viikko jäljellä

Viimeinen harjoituspääsykoe on nyt ohi. Kevät on edennyt niin hurjaa vauhtia, että seuraava virallinen koetilanne onkin jo itse valintakoe. Harjoituspääsykokeet on pyritty pitämään mahdollisimman lähellä oikeaa koetilannetta, jotta tilanne olisi sinulle tuttu. Listasin kuitenkin muutaman asian, jotka tulevat reilu viikon päästä valintakokeessa olemaan toisin. Lue myös Janinan edellinen teksti siitä, miten muuten kokeeseen kannattaa varautua.

  • Vessoissa käydään ohjatusti, eikä vapaasti kuten harjoituskokeissa. Neljä tuntia ei ole älyttömän pitkä aika, joten tarvitset maksimissaan yhden vessatauon. Yritä käyttää koeaika tehokkaasti hyödyksesi itse kokeen tekemiseen.
  • Valintakokeessa sinulla tulee olla henkilötodistus (ajokortti, passi, henkilökortti) mukana, joka tarkistetaan koetta palauttaessa.
  • Pöytätila on hieman salista riippuen noin puolet pienempi kuin Markkinointi-instituution pöydät. Varaudu siis pienempään työskentelytilaan.
  • Ota maltillisesti eväitä. Vesipullo, voileipä ja suklaapatukka riittävät erinomaisesti. Älä ota mitään ruokaa, minkä syöminen on sotkuista esim. vesimelonia tai spagettikastiketta.
  • Ota korvatulpat mukaan. Takanasi voi istui itkevä/naurava/nuhainen pyrkijä.
  • Ota rannekello mukaan. Saleissa ei välttämättä ole kelloja ollenkaan tai ne ovat sinusta katsottuna hankalissa paikoissa.
  • Penaalit, laukut, suljetut puhelimet, takit yms. jätetään salin sivuun/takaosaan valvojan ohjeiden mukaisesti. Niitä ei siis saa ottaa oman paikan lähettyville.
  • Tarkista oma salijakosi ja saavu paikalle vähintään 20 min ennen kokeen alkamista.

Sinulla on vielä yli viikko aikaa valmistautua kokeeseen. Viimeinen puolitoista viikkoa kannattaa käyttää hyvin hyödykseen, eikä esim. panikointi tai toisaalta lukemisen vähentäminen ole viisasta. Kerkeät vielä erinomaisesti oppia uutta ja etenkin kerrata vanhaa. Avaa sisällysluettelo ja yritä muistella mitä aiheita minkäkin otsikon alta löytyy. Peitä aina kääntämäsi uusi sivu ja muistele mitä kätesi alla lukee. Opettele luettelot ulkoa. Tee kaikki tehtävävihon tehtävät joko ranskalaisilla viivoilla tai ainakin käy mielessäsi läpi, että mitä asioita vastaukseen kirjoittaisit. Virkistä puuduttavaa lukuhetkeä tekemällä Moodlen kysymyspankista monivalintatehtäviä. Muista myös kysellä omalta tutoriltasi juuri sinulle sopivia viimeisten päivien lukutaktiikoita. Näillä vinkeillä saat kaiken hyödyn irti viimeisistä yhdeksästä lukupäivästä.

Nyt on se hetki, kun voit antaa itsestäsi ihan kaiken. Kiristä siis vielä hieman lukutahtiasi ja näytä tiedekunnalle, että heidän tulisi valita sisään juuri sinut!

Tsemppiä loppukiriin!

Helena

Helena K.

Moi kaikki!

Minun nimeni on Helena Kettunen ja olen yksi kolmesta Valmennuskeskuksen blogikirjoittajista. Blogi on tähän saakka ilmestynyt koko syksyn ja talven säännöllisesti joka viikko ja kevään edetessä kirjoituksia ilmestyy hieman useamminkin.