Lääketiede  •  30.10.2017

Ekan tentin (tulosten) bileet

Jee!

Nyt odotus on vihdoin ohi. Tänään Nettiopsun etusivulle oli pamahtanut SKB:n tentin kauan odotetut tulokset. Ensimmäinen ”oikea” tentti lääkiksessä on nyt siis läpi eikä edes rimaa hipoen, vaan ihan kelpo arvosanalla. Olihan meillä toki jo reilu kuukausi takaperin ihka ensimmäinen tenttimme lääketieteellisestä englannista, mutta jos sanakokeisiin oli opiskellut riittävästi, meni se käytännössä heittämällä läpi.

Ajatusmallini kokeisiin lukemiseen muuttui kyllä toden teolla SKB:n tenttikirjoja tuijotellessa. Pienten laskutoimitusten jälkeen totesin luettavaa olevan reilusti yli tuhat sivua, jonka lisäksi kerrattavana olisi tietenkin vielä luentodiat ja omat muistiinpanoni luennoilta. Ei se työ tekemällä lopu, eikä kyllä luettavakaan lukemalla.

Lukiossa olin tottunut siihen, että suurimpaan osaan kokeista riitti muutaman illan lukeminen (parhaimmillaan avasin kirjan vasta koetta edeltävänä päivänä…), mutta viimeistään nyt tajusin, että minun on pakko muuttaa opiskelutyyliäni. Muuten edessä olisi uusintojen kierre.

Aloitin lukemaan tenttiin kunnolla oikeastaan vasta pari viikkoa ennen tenttiä, mutta jos nyt saisin uudelleen päättää, aloittaisin kyllä jo paljon aiemmin. Sisäistettävää asiaa tuntui tulvivan ovista ja ikkunoista, ja kieltämättä luentodioja läpi kahlatessa meinasi pari kertaa iskeä pienimuotoinen paniikki. Siltä olisin voinut välttyä esimerkiksi kertailemalla luentojen asiat heti luentojen jälkeen, mutta noh, sitä aikaa ei enää saa takaisin ja tästä voin ainoastaan viisastua tulevia tenttejä silmällä pitäen.

Olemme me kuitenkin ehtineet tässä tuloksia odotellessa muutakin tehdä kuin opiskella TLRT:tä hiki hatussa. Heti tentin jälkeen juhlistimme selviytymistämme ekan tentin bileillä ja viime viikolla ehdimme käydä piipahtamassa jo Ruotsissakin lääkisristeilyn puitteissa. Lisäksi osa porukasta oli ilmeisesti (saattoi myös olla vitsi) lähdössä juhlistamaan ekan tentin tulosten saapumista ja siitä läpipääsyä (kukaan kurssiltamme ei saanut hylättyä, hyvä me!), mutta itse juhlistan tentistä läpipääsyäni peiton alla kirjoitellen tätä tekstiä.

Hurjaa halloweenia kaikille!

-Nina

Nina