AMK tekniikan ala  •  24.02.2022

Ei-ensikertalaisena ammattikorkeakouluun

Moni varmasti on jossain vaiheessa elämää kohdannut sen kysymyksen, että mitä sitä oikein tekisi ammatikseen? Mikä on se oma unelma-ammatti?

Minä olen useita kertoja pyöritellyt päässäni näitä ajatuksia ja olen ollut hyvin hukassa sen kanssa, mitä haluan tehdä ”isona”. Lukiosta valmistuttuani hain opiskelemaan restonomiksi. Ajattelin, että se voisi olla ihan mukavaa. Tämän enempää kouluun ja työmahdollisuuksiin perehtymättä huomasin, että ala ei ollut minua varten. Kävin koulua vuoden verran, jonka jälkeen jätin niin sanotusti ”leikin kesken”.

Vaihdoin koulua lennosta yksityiseen hierojakouluun ja sieltä opiskelin itseni kahteen ammattiin. Tämä tuntui jo enemmän omalta, mutta silti takaraivossa pyöri ajatus siitä, että mikähän se oma unelma-ammatti olisi. Rupesin tutkimaan eri aloja omat mielenkiinnon kohteet huomioiden ja löysin tieni tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan.

Hain ensimmäisen kerran vuonna 2021 opiskelemaan tietotekniikkaa, mutta tämä ei tärpännyt. Tajusin, että pääseminen kouluun ei olekaan yhtä helppoa kuin ensimmäisellä kerralla. Minun ensikertalaisuus meni vuonna 2016, joten minua ei enää ensikertalaiseksi lasketa. Tämä vaikeuttaa huomattavasti kouluun pääsyä, sillä kiintiö ensikertalaisille on huomattavasti suurempi kuin meille, jotka hakevat toista kertaa.

Tajusin viime vuonna sen, että opiskeluistani on jo jonkin verran aikaa ja se tatsi on hieman hukassa, joten päätin ruveta etsimään valmennuskurssia avukseni kouluun pääsyn kanssa. Minun onnekseni löysin Valmennuskeskukselta valmennuskurssin ja nyt oloni on jo huomattavasti varmempi, mitä tulee pääsykokeisiin. Paljon on vielä opittavaa, mutta onneksi on vielä myös aikaa ennen pääsykokeita.

Elina R.

Elina R

Moikka! Olen pian 25-vuotias supliikki savolainen. Tällä hetkellä asustelen Tampereella ja olen parhaillaan hakemassa opiskelemaan tietotekniikkaa ammattikorkeakouluun. Vapaa-ajallani harrastan tavoitteellisesti kuntosalilla käyntiä sekä lenkkeilyä koirani kanssa. Blogissa kerron millaista hakeminen on ei-ensikertalaisena. Minut löytää myös sosiaalisesta mediasta, Instagram: @ellsuu