Kasvatustiede ja opettajankoulutus  •  27.01.2018

Educa-messuilla

Tämän vuoden toinen opiskeluviikko päättyi Educa-messuilla käymiseen perjantaina. Messuihin osallistuminen oli osa kurssisuoritusta. Messuilta tarttui mukaan kaikenlaista mielenkiintoista -tarpeellista ja vähän vähemmän tarpeellistakin. Ilmaista materiaalia ja vinkkejä erilaisista materiaaleista oli saatavilla todella paljon. Lisäksi siellä oli myynnissä muun muassa kirjoja ja opetusvälineitä.

Etukäteen mietin, mitkä näytteilleasettajat ovat kiinnostavimpia ja missä ehdottomasti haluan käydä. Minua kiinnosti erityisesti mediakasvatus ja monilukutaito, erityisoppilaisiin liittyvät asiat, digitaalinen opetus sekä kirjat, joita erilaiset kustantamot esittelivät.

Eri pisteillä kierrellessäni, sain paljon mielenkiintoisia ideoita ja materiaalivinkkejä alakoulun opetukseen ja lisäksi myös omaan opiskeluun ja elämään. Vaikka olin etukäteen suunnitellut, mihin haluan tutustua messuilla, mielenkiintoisia keskusteluja ja ahaa-elämyksiä tuli myös niillä pisteillä, joilla en välttämättä ollut etukäteen ajatellut pysähtyä.

Sain materiaalivinkkejä muun muassa seuraaviin asioihin:

  • globaalikasvatus
  • mediakasvatus
  • monilukutaito ja sen opetus
  • ihmisoikeuskasvatus
  • lapsen oikeudet
  • erilaisiin oppijoihin liittyen adhd, asperger, autismi ja lukivaikeus
  • uskonnon opetus

Hyvien materiaalivinkkien lisäksi oli mielenkiintoista keskustella erilaisista asioista näytteilleasettajien kanssa.

Laitoin samaani liput, laput ja lehdet laatikkoon säilöön. Uskon, että monia niistä tulen tarvitsemaan vielä jossain vaiheessa. Tiedossa ja muistissa on nyt useita internetistä löytyviä hyödynnettäviä materiaaleja, joita voin hyvin käyttää jo opintojen aikana erilaisissa projekteissa hyödyksi.

Oli todella kiva messupäivä. Suosittelen osallistumaan Educa-messuille jo opintojen aikana. Itselleni tuli messujen jälkeen sellainen olo, että olen mielenkiintoisella ja monipuolisella alalla. Luokanopettajalla on paljon vastuuta ja velvollisuuksia mutta samalla myös erilaisia mahdollisuuksia opettaa, kasvattaa ja täyttää velvollisuutensa. Jokainen opettaja voi poimia erilaisia, itselle sekä oppilailleen sopivia opetustyylejä ja -välineitä. Tulee vain jatkuvasti olla kiinnostunut etsimään lisää uutta tietoa erilaisista mahdollisuuksista. Minulle heräsi taas uudenlainen innostus opintoihinkin mukavan ja antoisan messupäivän jälkeen.

-Saimi-

Saimi