Lääketiede  •  13.04.2018

EA-rasteja ja silliksiä

Viime kirjoitteluni jälkeen ovat VHN (verenkierto, hengitys ja nestetasapaino) kurssin kaikki luennot jo ehditty pitää. Kurssiin kuuluu kuitenkin paljon muutakin kuin vain teoriaa ja luennoilla roikkumista. Meillä on harjoitustöitä ja niiden lisäksi potilastapaustehtäviä ratkottavana, seminaareja ja yksi sydämen dissektiokin mahtui kuvioon. Lisäksi kävimme viime viikolla Turun ammattikorkeakoululla ensihoitajaopiskelijoiden pitämällä EA rastikierroksella. Saimme harjoitella erilaisia tilanteita ja opimme käytännön kautta ihan perus ensiapua. Pääsimme muun muassa tutustumaan ambulanssiin, harjoittelemaan elvytystä ja nielutuubin asettamista, pelastamaan tajutonta autosta, nostamaan rankalaudalla ja saksipaareilla ja lopuksi vielä viilaamaan sitomistaitoja paine- ja kompressiositeillä.

Itse tykkäsin tästä käytännöllisestä harjoituksesta tosi paljon, ja oli myös todella kiva että harkka oli yhteistyössä ensihoitajien kanssa. On kiva päästä harjoittamaan moniammatillisuutta jo opintojen aikana sillä se tulee luonnollisesti olemaan arkipäivää työelämään mentäessä.

No, toki koulun lisäksi on muutakin tapahtunut. Tänään olin esimerkiksi lääkiksen silliksillä renkenä. Päivä alkoi aikaisin keittiössä pastaa keitellen ja koktailpiirakoita paistellen (sitä pekonin käryä ja uunimunakkaan tuoksua unohtamatta) ja kesti pitkälle iltapäivän siivoiluihin. Oli kuitenkin hauska päästä näkemään näiden legendaaristen bileiden meininkiä kun ei vielä itse osallistunut juhlintoihin. Ensi vuonna ajattelin kyllä jo jonottaa lippua!

Sää suosi niin kuin perinteisiin kuuluu, ja sain ihan punoittavan rinnan aikaan kun jakelin juomia auringossa muutaman tunnin. Ehkäpä saan tästä myös kesän ekat rusketusraidat! ;D

Ensi viikon lukujärjestys on niin väljä että lähden vähän erilaisiin maisemiin -Ranskaan. Kevätsäät taitavat kuitenkin kaikkien onneksi jatkua ihan täällä Suomessakin joten nauttikaahan niistä!

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂