11.10.2022

Asiantuntijakuvassa Noora Sarjamo

Joko tunnet Nooran?

Noora Sarjamon huikean osaavissa ja innostavissa käsissä on ollut yli 2 000 VAKAVA- ja soveltuvuuskokeeseen valmistautuvaa Valmennuskeskuksen kurssilaista. Noora tunnetaankin kasvatustieteiden opiskelijoiden keskuudessa laajasti ympäri Suomen. Osa entisistä kurssilaisista palaa Nooran ohjaukseen opettajakoulutuksen opintoihin kuuluvilla harjoittelujaksoilla ja osasta on tullut läheisiä työkavereita.

Käy tutustumassa Nooran tekemiin valintakoeanalyyseihin

Mikä saa sinut vuodesta toiseen innostumaan valmennuskurssiopetuksesta?

”Palkitsevinta valmennuskurssiopetuksessa on nähdä opiskelijoiden onnistuminen, motivaatio ja intohimo hakukohteena olevaa alaa kohtaan. Kasvatusala on lähellä sydäntäni ja on upeaa auttaa opiskelijoita kohti heidän unelmaansa eli kasvatus- ja opetusalaa”.

Noora on koulutustaustaltaan luokanopettaja sekä kotitalouden aineopettaja. Hän toimii opettajana Helsingin Suomalaisella yhteiskoululla.

Kurssien sisäänpääsyprosentit ovat kovaa luokkaa. Mihin tämä perustuu?

”Olen ollut valmentamassa kasvatus- ja opetusalan pääsykokeisiin jo yli 10 vuotta. Vuosien kokemus ja oman osaamisen kehittäminen ovat mahdollistaneet sen, että kurssimateriaalit ja opetustekniikkani ovat ajan tasalla ja jopa askeleen edellä. Olen analysoinut kasvatusalan sekä muidenkin alojen pääsykokeet ja rakentanut sen pohjalta kattavan kokonaisuuden, jolla VAKAVA-koe ja soveltuvuuskokeet ovat selätettävissä.

Otetaan esimerkkinä kvantitatiiviseen tutkimukseen ja tilastolliseen päättelyyn liittyvät taidot, jotka ovat erinomaista luokkaa kurssin päätteeksi. Moni kurssilainen kommentoi, että esimerkiksi vuoden 2022 VAKAVA-kokeen tilastolliseen päättelyyn liittyvät pääsykoetehtävät tuntuivat helpoilta kurssin annin jälkeen.

Soveltuvuuskurssilla keskitymme oman itsensä tuntemiseen ja monipuolisiin vuorovaikutus- ja argumentointitaitoihin. Käymme myös soveltuvuuskurssilla monipuolisen kattauksen erilaisia haastattelukysymyksiä, ja tänäkin vuonna onnistuimme harjoittelemaan juuri sen tyyppisiä pysäkkikysymyksiä, joita soveltuvuuskokeissa oli vastassa”.

Mihin kurssilaiset tarvitsevat eniten apua?

”VAKAVA-kurssilla on kolme teemaa, joissa toivotaan eniten tukea ja apua: Eniten tulee kysymyksiä liittyen kvantitatiiviseen tutkimukseen ja tilastolliseen päättelyyn. Myös aineistojen yhdistämiseen liittyvät taidot ovat sellaisia, joihin opiskelijat toivovat, että keskitymme.  Lisäksi kurssilla toivotaan työkaluja oman lukutekniikan kehittämiseen. Soveltuvuuskurssilla toivotaan eniten apua argumentointitaitoihin ja oman ulosannin kehittämiseen”.

Mikä on kurssilaisille suurin oivallus / ahaa-elämys?

”Sanoisin, että VAKAVA-kurssin tärkein oivallus liittyy pääsykokeiden tehtävätyyppeihin ja miten minkäkin tyyppisiin tehtäviin kannattaa vastata ja mistä kohtaa aineistoa vastauksia kannattaa lähteä etsimään.

Soveltuvuuskurssin tärkein teema liittyy itsensä tuntemiseen. Kun tämän sisäistää, voi olla omana itsenä soveltuvuuskokeissa.”

Valmennuskursseja erilaisiin tarpeisiin – löydä itsellesi sopivin vaihtoehto

VAKAVA- ja soveltuvuuskursseille osallistuu moninainen joukko opiskelijoita: on eri ikäisiä alan vaihtajia tai osaamisen täydentäjiä, suoraan lukiosta tulleita sekä ympäri Suomea asuvia. Online-opetus ja Kotikurssit mahdollistavatkin osallistumisen mistä päin tahansa.

Tutustu valikoimaamme

 

 

 

Noora Sarjamo

Opettaja kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen valmennuskursseilla

Eezy Valmennuskeskus Oy

 

 

 

”Tuntuu, että Noora on antanut kaikkensa meille tämän 6 viikon aikana, ollut tukena 24/7 ja vastasi aina meidän kysymyksiin.”

”Kurssista oli minulle älyttömästi hyötyä.”

”Innostava ja positiivinen asenne tarttui.”

”Järjetön panostus ja omistautuminen asialle, laajat tiedot ja hyvä ulosanti.”

”Soveltuvuuskokeessa ei tullut vastaan juurikaan kysymystä, jota ei olisi jollain tavalla kurssilla käsitelty.”