29.11.2022

Asiantuntijakuvassa Albert Mäkelä

Albert Mäkelä – oikeustieteen maisteri, juristi ja valmennuskurssiemme opettaja

Suosittu oikeustieteen opettaja Albert Mäkelä on työskennellyt Valmennuskeskuksen kursseilla jo 15 vuoden ajan. Opettajana hän saa kehuja erityisesti innostavasta ja selkeästä opetustyylistään sekä monipuolisista opetusmateriaaleistaan. Albertin erikoisuutena ovat valintakoekirjoista tehdyt kaaviot ja kuvat, jotka saavat vaikeatkin asiat selkiytymään kurssilaisillemme.

Käy tutustumassa Albertin kuvaamaan valintakoeanalyysiin

Millaiselle henkilölle oikeustieteen opinnot sopivat?

”Oikeustieteen opinnot sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta ja oikeudellisista ilmiöistä. Oikeustiedettä voi lähteä opiskelemaan ilman suuria ennakkovaatimuksia, sillä lukio-opinnot eivät valmenna siihen. Oikeustieteen opiskelijoilla on usein hyvin erilaisia taustoja, eikä aikaisempi opintomenestys välttämättä heijastu menestykseen pääsykokeessa tai opinnoissa oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Oikeustieteestä kiinnostuneita yhdistää usein kova motivaatio. Opiskelu vaatii paljon työtä ja vahvoja istumalihaksia. Opinnoissa oikeustieteellinen kirjallisuus tulee tutuksi, joten etua on siitä, jos on laaja-alaisesti kiinnostunut erilaisista oikeudellisista ilmiöistä.

Mikä oikeustieteessä on mielestäsi parasta?

”Oikeustiede on todella monipuolinen ala ja oikeustieteen opinnot mahdollistavat laajasti erilaisiin työtehtäviin sijoittumisen. Juristien työllisyystilanne on hyvä ja tehtävät mielenkiintoisia. Oikeustieteen opiskelusta saa myös laaja-alaista ymmärrystä yhteiskunnan toiminnasta. Lainsäädännön valmistelu on pitkälti juristien käsissä, joten oikeustieteellä voi myös muuttaa maailmaa.

Oikeustiede on mitä suurimmassa määrin ongelmanratkaisua. Parasta on kuitenkin se, ettei oikeudelliseen ongelmaan ole välttämättä yhtä oikeaa ratkaisua. Oikeudellisesti pätevästi voidaan argumentoida hyvin erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Oikeustiede on pitkälti ”juridisen työkalupakin” tutkimista ja sen käyttämistä oikeisiin tai kuviteltuihin oikeudellisiin ongelmiin. Vaikka kirjat voivat tuntua tosinaan tylsiltä, tosielämä on täynnä mitä mielenkiintoisimpia oikeudellisia ongelmia. Jos joskus tuntuu siltä, että olisi nähnyt jo kaiken, joka päivä eteen voi tulla vieläkin monimutkaisempi tai erikoisempi ongelma.”

Mitkä asiat ovat oikeustieteen kurssilaisillemme hankalimpia?

”Oikeustieteellisen pääsykokeeseen valmistautuminen on raskas prosessi, sillä lyhyessä ajassa pitäisi omaksua laajasti erilaista juridiikkaa ja osata soveltaa sitä pääsykoetehtävissä. Opettajana tehtävänäni on saada kurssilaiset ymmärtämään kirjojen muodostama kokonaisuus ja hankalat asiat. Sisältöä on vaikea osata ja soveltaa, jos sitä ei ymmärrä, eikä oikeustieteellinen teksti ole aina helppolukuista.

Haastavaa on myös olennaisten asioiden erottaminen epäolennaisista. Laajasta tekstimateriaalista ei aina ole helppoa erottaa ns. punaista lankaa. Oikeustieteessä täsmällisyys on erittäin tärkeää ja siksi myös tehtävissä kysymyksen täsmällinen ymmärtäminen ja eksaktin vastauksen laatiminen aiheuttaa päänvaivaa.

Juridiikka ei kuitenkaan ole rakettitiedettä. Se vaatii kykyä nähdä asioita eri kulmista ja hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Johdantokurssilla käymme läpi oikeudellista ajattelua ja vastaustekniikkaa jo ennen pääsykoekirjojen julkaisua, jotta pääsemme kirjojen tultua heti täyteen vauhtiin. Oikeudellisten ilmiöiden ymmärtäminen helpottuu, kun asioita on jo käyty läpi.”

Mihin oikiskurssiemme hyvät sisäänpääsyprosentit perustuvat?

”Kurssit ovat monipuolinen kokonaisuus. Pääsykoekirjojen sisällön opetuksen lisäksi on tärkeää, että oppimista harjoitellaan myös käytännön tehtävien muodossa. Harjoituskokeet, muut tehtävät ja kurssimateriaalit luovat laajan perustan pääsykokeeseen valmistautumiseen.

Kurssien henkilöstöllä on myös pitkä kokemus siitä, mikä pääsykokeeseen valmistautumisessa on olennaista ja mihin siinä tulee kiinnittää huomiota. Itse olen toiminut kursseilla eri tehtävissä jo 15 vuotta. Kursseillamme olet hyvissä käsissä!”

Tutustu valikoimaamme

 

 

Albert Mäkelä

Opettaja oikeustieteen valmennuskursseilla

Eezy Valmennuskeskus Oy

 

Kuvaaja: Johanna Erjonsalo

 

 

”Albertin opetustyyli on erittäin innostava ja hän jaksaa vääntää asioita rautalangasta. Lisäksi Albertin kaaviot ovat pelastaneet ja yksinkertaistaneet monen monta monimutkaiselta tuntuvaa asiaa. Albert on ihan paras <3”

”Albert selitti teoreettisia ja aluksi vaikeilta vaikuttaneilta asioita huomattavasti selkeämmäksi erilaisilla kuvioilla ja käytännön elämän esimerkin. Tykkäsin paljon.”

”Albertin esittämis- ja opetustapa on todella selkeä. Hän osaa tuoda esiin olennaisia asioita ja tarvittaessa täydentää tietoja kirjan ulkopuolisesta materiaalista, kuitenkaan lähtemättä hakoteille kirjaopetuksen tarkoituksesta. Selkeästi myös nähnyt vaivaa diojen laatimisessa ja hän on myös tehnyt erinomaisia kaavoja, taulukkoja, yms. jotka selventävät kokonaisuuksia. Erittäin hyvä opettaja, jolla on selkeästi laaja tietotaito.”

”Albertin opetuksesta paistaa asiantuntemus. Hän vääntää hienosti rautalangasta asiat niin, että varmasti jokainen ne ymmärtää. Iso plussa mahtavista opetusdioista ja yhteenvedoista! Luennoilla oli super rento tunnelma.”

”Albertin opetus ja materiaalit ovat mielettömän hyviä. Hänen tapansa selittää asia ja antaa esimerkkejä, sekä tiivistää asiat yhteen kuvaan, on ehdottomasti Albertin opetuksen parasta antia. Puheen tempo on miellyttävä ja häntä kuuntelee mielellään.”