Kauppatiede  •  24.03.2019

Arvokasta työkokemusta ja hienoja vapaa-ajan kokemuksia

Moikka taas kaikille!

Niinhän se aika vierii ja kevätkin sieltä kohta mahdollisesti tänne Suomeenkin saapuu! Pääsykoelukemiset alkavat olla jo täydessä vauhdissa ja minulla alkaa työharjoittelu taittua jälkimmäiselle puoliskolle. Jo nyt todettakoon että kokemus on ollut kyllä vertaansa vailla oppimisen, kokemusten ja myöskin fiiliksen osalta! Alla hieman juttua työskentelystä sekä vapaa-ajastani viime aikoina.

Työssä oppiminen on hyvällä tasolla ja ilmapiiri mahtava!

Nyt tosiaan olen reilu 2,5kk työskennellyt liikeenjohdon konsultoinnin parissa ja kokemus on vastannut odotuksiani, mutta myös positiivisa yllätyksiä on tullut. On mahdollista jo nyt kliseisesti todeta että ”yksikään työpäivä ei ole samanlainen keskenään”. Toisinaan olen suunannut klo 5 aamulla lentokentälle ja lentänyt tapaamaan asiakasta ja toisinaan olen työskennellyt keskustan toimistolla asiakasmateriaalin parissa aina aamusta iltaan.

Kuitenkin yleisenä linjoina voisi sanoa että excel ja powerpoint ovat olleet ahkerassa käytössä läpi koko työharjoitteluni. Näiden työkalujen kanssa oppii jatkuvasti sujuvammaksi ja myöskin tuottamaan laadukkaampaa sisältöä. On kuitenkin muistettava että edellä mainitut ovat vain työkaluja, joten mitä sitten todella oppiii? Olen itse oppinut mm. paljon erilaisten yritysten liiketoiminnasta, kartoittamaan liiketoiminnan kohdemarkkinoita, tutkimaan yrityksen menestystekijöitä, analysoimaan erilaisia asiakasryhmiä ja mikä parasta tekemään kaiken tämänoikeiden yritysten sekä niiden haasteiden parissa. Myöskin yhtenä merkittävänä kehittymisen kohteena voisi todeta tehokkaan kommunikoinnin ja viestinnän niin hallitukselle, johdolle kuin myös liiketoiminnan omistajille. Näissä keskusteluissa oppii toisen merkittävän kliseen myös pitävän paikkaansa eli ”business on loppujen lopuksi ihmisten välistä kanssakäymistä.”

Haasteita on toki riittänyt mutta se mikä niiden ilmaantuessa on ollut mahtava huomata, on upea ilmapiiri, jossa yhdistyy oikeastaan kolme asiaa: huumorintaju, tukeminen ja osaaminen. Koskaan en ole saannut tunnetta että mikäli jokin ongelma herää niin joutuisin sen kanssa tuskastumiseen asti painimaan. Toisaalta samaa aikaa todettakoon että on ollut mahtava huomata millä tasolla minuun ja panokseeni luotetaan vaikka ”vain” harjoittelijana olenkin. Tässä toteaisin yrityskultturimme olevan aivan kärkiluokkaa ja sen on huomannut helposti olemalla osa tätä mahtavaa tiimiä.

Rentoutumiseen vapaa-ajan reissuja ja myöskin työkaverien kanssa aktiviteetteja

Oikeastaan edellisen ja tämän kuun yksi hienoista hetkistä oli kun pääsimme työporukan kanssa pelaamaan Helsingin Jäähallin pääjäälle aamuiset ”pipolätkät”. Fiilis oli rennon letkeä ja tuli siinä ihan urheiltuakin. Tämä vain muistutuksena siitä että myös työkaverien kanssa on toisinaan mahtava tehdä vapaa-ajan juttuja ja harrastaa. Aina kannattaa hyvässä porukassa heittäytyä vain rennosti mukaan!

Tein myös itse viikonloppureissun Pariisiin. Tästä todettakoon että Pariisi on erittäin kultuurinen kaupunki täynnä hienoja rakennuksia, kevyttä fiilistä ja tietenkin hyvää ruokaa. Nautin myös erittäin paljon keväisestä säästä läpi reissun ja harmitti hieman hypätä koneeseen ja palata takaisin Helsinkiin vain muutaman päivän vierailun jälkeen. Kuitenkin tällainen viikonloppu reissukin auttoi jo lataamaan hieman akkuja. Sen jälkeen oli helpompi keskittyä töihin ja motivoida tietenkin odottamaan taas seuraava reissua, jonka kohteena olikin Ukraina.

Nyt tältä erää kaikille valtavasti pääsykoeurakkaan! Voin taata että kun nyt jaksatte urakalla niin kiitätte itseänne myöhemmin! Mahdollisesti seuraavassa Blogissa hieman fiiliksiä Ukrainan reissusta joka olikin varsin vauhdikas ja kokemusrikas!

-Jyri

Jyri