28.10.2020

Arkkitehtuurin mallilukujärjestys

Ensimmäinen periodi saatiin juuri päätökseen ja päätin kirjoittaa, mitä kyseinen ajanjakso on pitänyt sisällään. Alla oleva lukujärjestys on kolmannen vuoden arkkitehtiopiskelijoiden 1. periodin mallilukkari, jota noudatan itse tällä hetkellä. Arkkitehtuurin mallilukujärjestykset löytyvät Intosta. Kuten lukujärjestyksestä voi huomata, keskiviikolle ja perjantaille ei lukujärjestykseen ole merkitty kursseja. Kyseiset päivät on suunniteltu esimerkiksi sivuaineopintojen suorittamiseen, mutta itse en ole valinnut kyseisille päiville muita kursseja.

 

 

Erityisesti ensimmäisenä opiskeluvuotena mallilukujärjestystä noudatetaan tarkasti, eikä vapaavalintaisia kursseja juuri ole. Seuraavina opiskeluvuosina esimerkiksi sivuaine (15-25 opintopistettä) ja vapaavalintaiset kurssit (15 opintopistettä) tuovat jonkin verran variaatiota lukujärjestykseen. Fuksivuoden lukujärjestyksen päivät voivat näyttää todella pitkiltä, mutta itsenäistä työtä on myös vähemmän. Alla ensimmäisen opiskeluvuoden mallilukujärjestys (2020-2021).

 

 

Nyt kolmannen vuoden opiskelijana luentoja on huomattavasti vähemmän, mutta itsenäisen työn määrä on kasvanut. Toisena ja kolmantena vuotena kaikki eivät myöskään enää osallistu samoille kursseille, sillä sivuainekurssit alkavat. Vinkiksi ensimmäisen vuoden opiskelijoille sanoisin, että kannattaa noudattaa mallilukujärjestystä mahdollisimman tarkasti. Vaikka kurssimäärä tuntuisi raskaalta, on huomattavasti helpompaa käydä kurssit niille suunniteltuna ajankohtana. Jos esimerkiksi päättää jättää käymättä Tila 1 -kurssin (6 opintopistettä eli yhteensä 162 työtuntia), seuraava mahdollisuus käydä kyseinen kurssi on vasta toisena opiskeluvuotena. Tällöin kurssi todennäköisesti menee päällekäin jonkin toisen pakollisen kurssin kanssa, mikä sitten siirtää taas tätä toista kurssia myöhemmäksi.

Tärkeintä on kuitenkin myös kuunnella omaa jaksamistaan, eikä opintojen venyttäminen ole välttämättä huono vaihtoehto. Myöhempinä opiskeluvuosina on tavallista, että esimerkiksi toiselle tai kolmannelle vuodelle suunniteltuja kursseja käyvät ylempien vuosikurssien opiskelijat. Monilla opinnot saattavat venyä myös esimerkiksi osa-aikaisten tai kokopäiväisten töiden vuoksi.

Suurin osa tämän hetken kursseistani jatkuvat toiseen periodiin, mutta kursseilla on myös periodin vaihteessa palautettavia tehtäviä. Kaupunkisuunnittelun kurssilla pidettiin ensimmäinen välikritiikki, ja kandin ensimmäisen täysmittaisen version palautuspäivä lähenee hurjaa vauhtia. Seuraavassa postauksessa ajattelin jakaa tämän hetken kurssitöistä hieman enemmän, sillä kyseisellä kaupunkisuunnittelun kurssilla toinen välikritiikkipäivä lähestyy, ja kandin jäsentely alkaa pikkuhiljaa hahmottua.

Laura V.

Olen 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija Aalto-yliopistosta. Opiskelun ohella tykkään viettää aikaani urheillen, lukien ja ystävien seurassa. Myös askartelu ja maalaus ovat lähellä sydäntäni.

Tänä syksynä tavoitteeni on kirjoitella pääsykoekeväästä, kokemuksistani valmennuskurssilta ja arkkitehtiopiskelijan arjesta. Arkipäivät menevät pitkälti kurssitöiden parissa, mutta onneksi mukaan mahtuu myös paljon naurua ja unohtumattomia kokemuksia.