Lääketiede  •  01.12.2019

Arki lääkiksen lähikurssilla

Tavallinen viikko syyskuun päiväkurssilla sisältää yhtenä päivänä kolmen tunnin verran fysiikan opetusta ja toisena päivänä kolme tuntia kemian opetusta. Yleensä tunnit alkavat pistarilla, jotta kaikki varmasti heräävät päivän opetukseen. Näin jokainen näkee, kuinka hyvin viime kerran opetukset ovat menneet perille ja missä aiheissa on vielä petrattavaa. Tuntien aikana lasketaan ja tehdään muutamia tehtäviä, mutta tunnit painottuvat opetukseen. Toisaalta, jos osaa kyseisen aiheen perinpohjin, on mahdollisuus tehdä tuntitehtäviä, jotka jaetaan jokaisen tunnin alussa. Näihin tehtäviin sisältyy pääsykoetehtäviä ja ovat niille, jotka ovat aiheen jo sisäistäneet. Joten ei huolta, ei tarviste tyhjän panttina istua, jos opetettavat aiheet ovat selvää pässinlihaa😁

Perjantaisin on laskupäivä, jolloin molempia aineita on kaksi ja puolituntia. Opettajat kiertelevät luokassa ja tällöin saa vastauksia omiin kysymyksiin ja asioihin, jotka ovat kyseisen viikon opetuskerroilla jääneet epäselviksi. Näitä tunteja kannattaa hyödyntää tehokkaaseen laskemiseen, sillä viikon opetuskerroilta riittää läksyjä. Alun helpohkoista tuntiaiheista ja vähäisistä läksyistä on nyt marraskuun aikana siirrytty puskuriliuoksiin ja pH-laskuihin. Läksymäärät ovat lisääntyneet moninkertaisiksi. Olin nimittäin kaksi kurssi kertaa poissa töiden vuoksi ja olin yllättäen 80 tehtävää jäljessä! Joten laskettavaa on nyt marraskuun aikana riittänyt, ei sovi siis kummemmin skippailla kurssia, jos tahdissa tahtoo pysyä.

Suurien läksymäärien vuoksi olen lisännyt marraskuussa päivittäistä opiskelua noin 4-5 tuntiin päivässä, välipäiviä on välillä kuitenkin töiden vuoksi tullut ja viikonloput pidän edelleen vapaana! Eilinen oli poikkeus, sillä meillä oli ensimmäinen harjoituspääsykoe. Tämä voi tuntua aikaiselta, mutta kokeessa painotettiin vain tähän mennessä käytyjä aihealueita. Tosin bilsa ei ole vielä alkanut ja olihan siellä bilsan osuuskin, joten se meni vähän lonkalta heittämällä, sillä paljon on ehtinyt unohtua kevään opiskeluista. Harkkakokeita tulee olemaan tässä useampia ennen oikeaa h-hetkeä, joten nämä hyvää harjoitusta. Ajankäyttö on nimittäin oma taiteenalansa lääketieteen pääsykokeessa ja siihen ei opi kuin harjoittelemalla:)

Rebecca

20-vuotias espoolainen, hakemassa lääkikseen toista kertaa. Opiskelujen ohella harrastan ja valmennan jalkapalloa. Lukioni kävin Töölön Yhteiskoulussa, jonka aikana olin vuoden vaihdossa Espanjassa.