Lääketiede  •  05.04.2020

Arki eristyksissä

Moikka,

Arki on muuttunut nyt aikalailla kaikilla tiedettävästä syystä ja tämä tuo tietynlaista epävarmuutta. Meillä lähikurssi on muuttunut etäkurssiksi, mikä ei tietenkään ideaalista, sillä eihän se ole sama asia kuin olla läsnä. Luennot pidetään videon välityksellä ja opettajalta saa kysyä livenä netissä neuvoja. Pääsykokeet onneksi näillä näkymin pidetään, mutta ei sekään 100 prosentin varmuudella. Ekana tuli mieleen: ”Mitä jos kokeita ei pidetä ja oon lukenu koko vuoden turhaan?” Tämä ei kuitenkaan ole minun käsissäni, joten olen päättänyt keskittyä niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa.

Arkipäiväni koostuvat nyt vain lukemisesta ja itsenäisestä urheilusta. Minut lomautettiin töistä ja harrastukseni ovat tauolla, joten nyt on aikaa keskittyä vain ja ainoastaan omaan tekemiseen, mikä on siinänsä hyvä, kun koe alkaa jo kolkutella ovella. Tästä huonosta tilanteesta voi ottaa sen irti, että tämä on mahdollisuus uudelleenkerätä voimat ja ajatukset. Arjesta kannattaa kuitenkin pitää kiinni, jatkaa opiskeluja samaan tahtiin sekä ulkoilla ja liikkua paljon nyt, kun siihen on aikaa.

Yrittäkää pysyä terveenä ja tsemppiä loppurutistukseen!

Rebecca

20-vuotias espoolainen, hakemassa lääkikseen toista kertaa. Opiskelujen ohella harrastan ja valmennan jalkapalloa. Lukioni kävin Töölön Yhteiskoulussa, jonka aikana olin vuoden vaihdossa Espanjassa.