Lääketiede  •  25.04.2020

Arkeen paluuta ja EKG:tä

Puolentoista viikon pääsiäisloma tuli ja meni vauhdilla. Käytin hieman aikaa myös opiskelujen parissa, mutta enimmäkseen annoin itselleni aikaa rentoutua ja palautua kaikista kevään tuomista muutoksista. Lepo tuli todellakin tarpeen. Enää kuukausi jäljellä ensimmäistä vuotta lääkiksessä, tuntuu niin uskomattomalta. Miten oma fuksivuosi meni näin nopeasti? Hieman jopa haikeat fiilikset asiasta. Tottakai haikeutta lisää myös monien fuksivuoden kokemusten peruuntuessa tai siirtyessä syksyyn. Nooh ainakin on paljon mitä odottaa.

Niin kuin jo aiemmin sanoin, loma tuli todellakin tarpeeseen, ja nyt arki iski kyllä vasten kasvoja, ja kovaa. Niin paljon opiskeluja, luentoja power ponteilla yms, ettei jokaista edes sille päivälle suunniteltua luentoa ehdi lopulta käymään läpi. Onneksi minulla oli tällä viikolla yksi päivä, jolloin minulla ei ollut luentoja tai tutor istuntoja, joten sain tehtyä kaikki rästityöt tällöin.

Tällä viikolla tutoreissa oli vuorossa veren hyytyminen, sepelvaltimoverenkierto, sydäninfarkti, imunestekierto sekä sydämen vajaatoiminta. Mielenkiintoisia, mutta melko monimutkaisia aiheita. Ryhmälläni oli myös perjantaina EKG:n opettelua. Kliininen opiskelu, eli EKG-mittaus toisiltamme, jää syksyyn, mutta nyt ainakin osaamme paremmin lukea EKG:tä, ja tämän avulla jopa diagnosoimaan erilaisia sydänongelmia. EKG:n lukeminen ei kyllä ole helpoimmasta päästä, joten onneksi tässä on vielä vuosia aikaa ennen lääkärinä toimimista.

Ehdin myös käydä viettämässä yhden yön Tampereella tällä viikolla, mikä teki tästä tilanteesta vieläkin haikeampaa. Tampereella käynti sai ikävän koulua ja koulukavereita kohtaan vain kasvamaan. Onneksi todennäköisimmin kolmen kuukauden päästä koulu jatkuu kuitenkin normaalisti, joten kyllä sen aikaa vielä jaksaa odottaa.

Hyvää viikonloppua!

– Katja

Katja K.

Katja K

24-vuotias neljännen vuoden lääketieteen opiskelija Tampereelta. Vapaa-aikani kuluu kavereiden, salin, koirani ja Netflixin parissa. Tule mukaan seuraamaan matkaani unelmieni opiskelupaikassa. Lisää lääkiselämää instagramissa @katjusa1 ja @kk_studygram01