Yleinen  •  03.04.2024

AMK-valmennusta jo 20 vuotta

Me Eezy Valmennuskeskuksella olemme valmentaneet opiskelijoita ammattikorkeakouluun jo 20 vuoden ajan. Valmennuksemme alkoi ensin tekniikan ja liikenteen alan kokeista ja laajeni sitten liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan kokeisiin. Tuolloin jokaisella alalla oli omat ennakkomateriaalinsa ja oma valintakoe.

Perinteisesti AMK tekniikan alan kokeessa on jo vuosikymmeniä pitänyt opiskella matematiikkaa ja fysiikkaa tai kemiaa. Lisäksi kokeessa on ollut aineistokoeosuus. Koe tehtiin paperille ja kokeessa oli monivalintatehtävien lisäksi avoimia tehtäviä.

Kokeessa on siis aina mitattu opiskeluvalmiuksia ja soveltuvuutta teknilliselle alalle, muistelee Valmennuskeskuksella pitkään työskennellyt kurssipäällikkö Sami Puurtinen.

Kun ammattikorkeakoulut kehittivät uuden, kaikille yhteisen AMK-valintakokeen, kurssilaismäärämme kasvoi moninkertaiseksi. Miksi näin tapahtui?

Kun aiemmin pyrkijä tiesi, mitä pääsykoemateriaalia hänen tuli opiskella ja millaista osaamista häneltä vaadittiin, hän pystyi valmistautumaan itsenäisesti. Mitä epämääräisemmäksi kokeessa vaadittava sisältö-  ja tehtäväkohtainen osaaminen sekä testattavat taidot muuttuivat, sitä suuremmaksi kasvoi epätietoisuus ja tarve saada valmennusta kokeessa vastaan tulevien tietojen ja taitojen varmistamiseksi. AMK-valmennuksessamme onkin vuosien saatossa ollut yli 20 000 osallistujaa.

AMK-kurssilaistemme kokemuksia vuosien varrelta

💬 ”Osallistuin valmennuskurssillenne hakiessani Laurean ammattikorkeakouluun haaveena päästä toteuttamaan tradenomin tutkinto. Minulla oli vaikeuksia hahmottaa massiivisen pääsykoemateriaalin kokonaisuus, joten kurssi auttoi siinä minua valtavasti. Kurssin avulla pääsin sisään kouluun, josta olin haaveillut. Saavutin kiitettävät arvosanat ja nappasin työpaikan elektroniikkayrityksen sisällöntuotannossa kuvatuotannon koordinaattorina. Suunnittelen, toteutan sekä kehitän omien brändien sisällöntuotantoa.”

Melissa Laitila, kurssilainen vuodelta 2014

 

"Kurssimateriaalin avulla osasin keskittyä olennaisiin asioihin pääsykokeisiin harjoittelun aikana. Materiaali oli helposti ymmärrettävää ja videoluennot aiheista selkeitä. Pääsin nopeasti aiheesta jyvälle, vaikka edellisistä opinnoistani oli kulunut aikaa. Materiaali sisälsi myös aikaisempien vuosien pääsykoetehtäviä, mikä auttoi ymmärtämään hyvin sitä, millainen kokonaisuus pääsykokeissa olisi vastassa. Materiaalista oli minulle henkilökohtaisesti valtavan suuri apu! Tällä hetkellä työskentelen arkkitehtitoimistossa arkkitehtina. Työpöydälläni on erilaisia hankkeita aina työympäristöjen suunnittelusta teollisuuden mielenkiintoisiin hankkeisiin."
Heidi Rytkönen, kurssilainen vuodelta 2014-2015

 

💬 ”Eezy Valmennuskeskus auttoi minut pääsemään ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan liiketaloutta Hämeenlinnaan. Kurssin aloittaminen oli vaivatonta ja opettajat olivat selvästi ammattitaitoisia. Erityisesti pidin siitä, että itse kurssin rakenne oli johdonmukainen ja selkeä. En usko, että olisin päässyt kertaheitolla opiskelemaan ammattikorkeakouluun ilman näin hyvää valmennusta.”

Riku, kurssilainen vuodelta 2017

 

"Moikka, kurssilta sain matematiikan ja fysiikan pohjan, joka oli entuudestaan käytännössä olematon ja unohtunut. Kurssilla tehdyt edellisten vuosien pääsykokeet antoivat varmuutta pääsykokeeseen ja osviittaa siihen, miten kokeessa tulee pärjäämään. Pääsykoe meni hyvin ja sain opiskelupaikan. Kurssilta jäi erityisesti mieleen lukemisen tekniikat ja lukemiseen kuluvan ajan arviointi. Lukihäiriöisenä näistä oli erityisesti hyötyä. Opiskeluaikana sain harjoittelupaikan IT- ja liiketoimintakonsultoinnin yrityksestä ja saman yrityksen palveluksessa olen edelleen kuudetta vuotta projekti-/palvelupäällikön tehtävissä."
Tommi, kurssilainen vuodelta 2015

 

💬 ”Luennot olivat mahtavia! Opin paljon uutta, mitä en olisi oppinut itsenäisesti opiskellen. Opettajat opettivat todella hyvin ja kiinnostavasti. Olen todella iloinen, että sain käydä näin hyvän kurssin.”

Kurssilainen vuodelta 2019

 

💬 ”Loistava taktiikka oli katsoa ensin aiheen teoriavideo ja sen jälkeen lukea ja käydä läpi tekstinä. Yksinkertaistetut esimerkit havainnollistivat ytimekkäästi, mistä puhutaan. Tehtävät todella monipuolisia ja plussaa siitä, että jopa samaa tehtävää tarkasteltiin eri kulmista. Harjoituskokeet antaa hyvää tietoa omasta tasosta. Erityisesti matikassa teoriavideoiden opettajalla helposti ymmärrettävä opetustyyli.”

Kurssilainen vuodelta 2022

Mikä on Valmennuskeskuksen AMK-valmennuksen suosion salaisuus?

Ammattikorkeakoulujen valintakokeisiin valmistautuvat valitsevat meidät yksinkertaisesti siitä syystä, että he haluavat parasta mahdollista valmennusta omien onnistumismahdollisuuksien maksimoimiseksi, tiivistää Valmennuskeskuksen valmennusjohtaja Mia Göcer.

Motivoitunut pyrkijä lähtee aina onnistumaan kokeeseen ja hän haluaa valmistautua siihen tavalla tai toisella. Nykyisen AMK-valintakokeen eri osiot edellyttävät monipuolista osaamista, mutta ennakkoon ei ole materiaalia, minkä avulla voisi harjoitella. Me mahdollistamme harjoittelun kursseillamme.

Kurssilainen saa meiltä kokeessa vaadittavan sisältö-, osio- ja tehtäväkohtaisen osaamisen, oppii eri tehtävätyypit, koetekniikan sekä aikapaineen hallinnan, joiden turvin hän voi mennä itsevarmempana kokeeseen, Mia täydentää.

Valmennuskeskus onkin alan kokenein ja sisäänpäässeiden määrällä mitattuna paras kurssijärjestäjä.

AMK-valmennuskurssille?

Ota loppukiri AMK-valintakokeeseen valmistautumiseen laadukkaiden ja monipuolisten itseopiskelumateriaaliemme avulla. Tutustu valikoimaan ja moninkertaista sisäänpääsymahdollisuutesi!