Lääketiede  •  22.02.2018

Alkuvuoden recap

Koko alkuvuoden kestänyt LBM (=lääketieteellinen biokemia ja molekyylilääketiede) alkaa jo lähestyä loppuaan. Ensi viikolla on vielä muutama luento lähinnä tuohon molekyylilääketieteeseen liittyen, sekä syöpäseminaari ennen perjantaista lopputenttiä. Kurssi on kattanut taas paljon ja luentodieojen määrää katsellessa tulee hieman epätoivoinen olo. Kuitenkin kaksi välitenttiä ovat rytmittäneet lukemista aika luonnostaan, joten uskon (lue: toivon) että asiat palautuvat mieleen helpohkosti kun kertailee. Ainakin sen verran jo aloittelin, että laskin kuinka monta aineenvaihdunnan reaktiota sitä onkaan tultu opiskeltua. Tulos taisi olla 13 joka riittää mielestäni ainakin vähäksi aikaa.. 😀

Kurssin aikana olemme tehneet muutakin kuin hukkuneet biokemiallisiin rekatioihin: olemme mm soveltaneet tietoa harkkatöissä, joissa on tutkittu erilaisia aineenvaihduntaan liittyviä asioita. Jokaisessa olemme myös saaneet ottaa laskimoverinäytteen kaverilta ja analysoida omia näytteitämme. Olemme määrittäneet maksan terveydestä kertovaa ALAT entsyymiä, veren paasto glukoosiarvoja, suorittaneet laktoosirasitustestin, selvittäneet rasvaisen aterian vaikutusta veren triglyseridi- ja kolesteroliarvoihin sekä nyt viimeisimpänä testanneet hemoglobiini- ja bilirubiinitasomme. Olen pitänyt tästä käytännön osasta varsinkin koska olemme saaneet tutkia omia näytteitämme ja oppia verinäytteen ottamista. Yksi ystäväni saikin tämän ansiosta kesätöitä näytteenottajana!

Seuraava kurssi on sitten itseäni kovasti kiinnostava RR eli ravitsemus ja ruuansulatus. Otin siihen kylkeen myös saman aiheen valinnaiskurssin ja aion pyrkiä ravitsemusfysiologian valinnaispolulle, joka antaisi mahdollisuuden opiskella aihetta koko lääkiksen läpi. Kurssi tulee kiinnostavuudestaan huolimatta olemaan aika tiivis -kesto on vain kuukauden ja luentoja on aivan hurjasti erinnäisiä harjoitustöitä, seminaareja, tutkimuksia ja ryhmätöitä unohtamatta.

-Anna

Anna

Olen 22-vuotias nelosen kandi Turusta. Opintojen ohella harrastan paljon liikuntaa, kahvittelua, kavereiden kanssa naureskelua ja mainittavan paljon myös kirjojen lukemista ja leffojen katsomista.

Tänne blogiin päätyy siis heijasteita mun arkielämästä keskittyen kuitenkin siihen lääkisopiskeluun ja opiskelijaelämään. Toivottavasti löydät teksteistäni inspiraatiota, motivaatiota tai ihan vain hyvää mieltä! Aina saa myös kysyä ja kommentoida, jos siltä tuntuu 🙂