AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn ala  •  26.10.2020

Ajanhallinta vinkkejä juuri sinulle!

HALLITSE AIKAASI 

Huomaan, että joululoma tulee tarpeeseen, sillä en ole vuoteen pitänyt yhtään lomaa. Aikataulutin koko kesälle kursseja ja ajattelin, että nyt syysloman ennätän hengähtää edes viikon ennen loppu puristusta jouluun, mutta uusien kurssien avauduttua ennakko tehtävät ovat syysloman aikana tehtävä, jotta pääset kurssille. Jouluna on siis kesäloma ja koulusta lomaa.

Nyt huomaan, että ajanhallintaan olen panostanut enemmän ja haluankin jakaa kaikille kiireisille opiskelijoille ja työssä käyville hyviä vinkkejä omaan ajanhallintaan.

Kalenteri

Olen kirjoittanut kalenteriin kaikki menot. Tämän lisäksi, perinteinen kalenteri ei muistuta, joten olen lisännyt kaikki tiedot sähköiseen kalenteriin, joka hälyttää ja muistuttaa jokaisesta merkinnästä. Samainen kalenteri on ladattu myös puhelimeen, jolloin muistutus tulee ajasta tai paikasta riippumatta.

Opi sanomaan ei

Oletko aina muita auttamassa, lastenhoito apuna, siivousapuna, henkisenä tukena, jopa teet muidenkin töitä? Voit hyvällä omalla tunnolla sanoa joskus ei. Tällä hetkellä en pysty auttamaan, vaikka haluaisin. Kuuntele itseäsi, kehoasi, ennätätkö auttamaan vai voitko oikeasti tehdä itsellesi asettamat tavoitteet ensin ja katsoa jääkö sinulle aikaa tämän jälkeen.

Mindfulness

Meidän mielemme usein kuormittuu ja kiireessä et ehkä huomaa virheitä. Voit olla kiukkuinen perheen jäsenille tai työkaverille. Voimme myös kantaa huolta ja murhetta ystävästä, tulevaisuudesta tai jostain muusta. Ota tietoinen läsnäolo tähän hetkeen. Mindfulness harjoitteiden avulla teemme asioita läsnä ollen, valiten viisaasti keskittyen tekemiseen.

Liikunta

Liikunta antaa lisää energiaa ja vireyttä. Liikunnan jälkeen mieli on positiivisempi, sillä liikunta poistaa elimistöstä stressihormoneita. Olen itse asettanut 5 kertaa viikossa työn ja opiskelun väliin ulkona 1 h kävelyn tai kuntosalilla jumpan. Näin syksyn aikaan pyrin käydä niin paljon ulkona kuin mahdollista. Happi on elämän ehto.

Voimaa ja Valoa

-Helena-

Helena P

Olen 46-vuotias iloinen ja positiivinen opiskelija. Kotona minulla on kaksi ihanaa 16 ja 15-vuotiasta nuorta miestä. Olen töissä HR ja talousassistenttina logistiikka- ja kuljetusalalla. Olen mukana gospel-kuorossa ja ohjaan lisäksi vauvauinteja. Olen kiinnostunut terveydestä, liikunnasta, valokuvaamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Mottoni: Kohtele muita, niin kuin haluat, että sinua kohdellaan.