Lääketiede  •  14.12.2018

7/12 lääkistä takana

Kuten otsikosta voi päätellä, joululoma alkoi tänään. Vihdoin! Tänään oli siis traumatologian ja ortopedian tentti, joka meni ihan hyvin. Tentti on kapulatentti, eli luentosalin valkokankaalle heijastettiin kysymys, johon oli aikaa vastata 1,5 minuuttia ja sitten kysymys vaihtui automaattisesti, eikä siihen enää voinut palata.

Syksyn viidestä tentistä kaikki on nyt suoritettu hyväksytysti. Joululoma tulee kyllä niin tarpeeseen tässä vaiheessa lukukautta. Huomasin ainakin itse, että tällä viimeisellä viikolla on ollut jo aika vaikeaa löytää motivaatiota lukemiseen. Varsinkin, kun lukeminen on pitänyt aloittaa 8 tunnin työpäivän jälkeen. No siitäkin selvisin ja nyt on kolmen viikon loma edessä.

Oikeastaan viikko on vielä jäljellä amanuenssuuriani kaupungin sairaalalla, ja sen jälkeen varsinainen loma vasta alkaa. Tuntuu kuitenkin jo ihan erilaiselta, kun pitää ainoastaan lähteä töihin, eikä tehdä töitä ja opiskella samanaikaisesti. Eikä amanuenssina olo kuitenkaan ylitsepääsemättömän raskasta ole, vaikka olenkin mielestäni ollut hyvin avuksi osastonlääkärille. On vain kiva, kun saa lisää kokemusta ensi kesää varten.

Koulu alkaa tammikuussa 7.1 KNK eli korva-nenä-kurkku -kurssilla, sen jälkeen on neurologia, psykiatria ja viimeisenä yleislääketiede. Kivan kuuluisia kursseja siis tiedossa, joten siinäkin mielessä kiva jäädä lomalle, kun tietää, että opiskelu ensi keväänä tulee olemaan ihan mielenkiintoista.

Mutta nyt ansaitulle joululomalle. Aion ainakin rentoutua, liikkua ja herkutella. Kaikkea näitä sopivassa suhteessa. Ja tärkeimpänä viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Ihanaa joulua sullekin!

-Ella

Ella

Olen Ella, 24-vuotias lääketieteen kandi Turusta. Olen neljännellä vuosikurssilla, joten yli puolet lääkiksestä on jo takana, ja tulevana kesänä saan työskennellä ensimmäistä kertaa lääkärinsijaisena. Iloisuus ja ahkeruus kuvaavat luonnettani hyvin. Vapaa-ajallani harrastan juoksemista, maantiepyöräilyä ja avovesiuintia.