Oikeustiede  •  29.03.2020

5 syytä, miksi valita Turun oikeustieteellinen tiedekunta

Vielä on muutama päivä aikaa ennen kuin korkeakoulujen yhteishaku 2020 päättyy. Mikäli arvot yhä useamman kaupungin välillä, tässä listaus siitä, miksi Turku on hyvä opiskelijakaupunki.

  1. Turkulaisten oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö Lex ry on tiivis opiskelijayhteisö. Lex järjestää lähes viikoittain paljon mielenkiintoisia tapahtumia opiskelijabileiden ohella esimerkiksi opintojen, kulttuurin ja liikunnan saralla. Tapahtumiin on matala kynnys osallistua ja niissä viihtyy opiskelijat vuosikurssiin katsomatta. Vapaa-ajan toimintaa löytyy niin urheilun kuin teatterinkin parista, ja aktiivinen voi olla useassa erilaisessa toimikunnassa. Lexillä on oma, tiedekuntamme rakennuksessa Calonialla sijaitseva, kahvilansa, joka kutsuu herkullisella pullantuoksullaan opiskelijat pois tenttikirjojen äärestä. Lisäksi Lexillä on oma legendaarinen kerhohuoneistonsa, Kirkkotie, jossa juhlat jatkuvat aina aamuun asti.
  2. Sen lisäksi, että Lexin kautta tutustuu muihin oikkareihin, on Turussa paljon muiden alojen opiskelijoita ja poikkitieteellisiä tapahtumia, joissa pääsee tekemään uusia tuttavuuksia. Turkulaisista yksi viidestä onkin korkeakouluopiskelija, joten Turkua voi todella kutsua opiskelijoiden kaupungiksi.
  3. Yliopiston kampusalue on yhtenäinen, joten kaikkien tiedekuntien opiskelijat ovat lähellä toisiaan. Lisäksi alueella on useita erinomaisia opiskelijaravintoloita, jotka pelastavat monet nälkäiset opiskelijat ruoanlaitolta. Ravintolat tarjoavat jokaiselle jotakin ruokavaliosta riippumatta.
  4. Yliopisto sijaitsee lähellä keskustaa. Itseasiassa kaikki Turussa on lyhyen matkan päässä toisistaan. Kävellen ja pyörällä pääsee helposti paikasta toiseen, eikä opiskelijan välttämättä tarvitse Turussa opiskellessaan käyttää julkista liikennettä. Koska Turussa on halvemmat vuokrat kuin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, opiskelijoiden on mahdollista asua lähellä yliopistoa varsin mukavastikin.
  5. Turussa järjestetään tietenkin myös mahtava Ruisrock-festivaali, jossa paistaa aina aurinko. Eikä ole syytä unohtaa kaunista Aurajoen rantaa ja jokilaivoja.

Toivottavasti törmätään syksyllä Calonialla!

Anniina ja Iida

Olemme Turun oikeustieteen valmennuskurssin tutorit Anniina ja Iida. Opiskelemme molemmat viidettä vuotta Turun yliopistossa oikeustiedettä. Anniina toimii neljättä ja Iida viidettä kertaa Valmennuskeskuksella tutorina, joten kokemusta pääsykoekuplassa elämisestä on jo useammalta vuodelta.