Uutiset  •  31.08.2023

Syksyn yhteishaku 2023

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on päättynyt

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa oli tarjolla yli 7 400 opiskelupaikkaa lukion, ammatillisen tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneille.

Suurin osa syksyn yhteishaussa tarjolla olevista koulutuksista oli ammattikorkeakoulututkintoja. Tarjolla oli muun muassa ensihoitajan, fysioterapeutin, insinöörin, rakennusmestarin, restonomin, sairaanhoitajan ja tradenomin koulutuksia.

Hakuaika alkoi maanantaina 4.9.2023 klo 8.00 ja päättyi 14.9.2023 klo 15.00. Haettavat koulutukset löytyivät Opintopolusta.

Hakuohjeet:
  • Haku tehtiin Opintopolun sähköisellä hakulomakkeella. Lomake täytetään henkilötunnuksella ja sähköpostiosoitteella, eikä hakeminen vaadi kirjautumista Oma Opintopolku -palveluun. Löydät lomakkeen hakuaikana Opintopolun etusivulta sekä jokaisesta koulutuksesta.
  • Voit hakea korkeintaan kuuteen eri hakukohteeseen. Aseta hakukohteet mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä on ensimmäinen hakutoiveesi. Valitse lomakkeelle vain sellaisia hakukohteita, joihin olet hakukelpoinen. Hakulomake ilmoittaa, jos haet kohteeseen, johon et ole hakukelpoinen.
  • Voit esikatsella täyttämääsi lomaketta ennen lähettämistä.
  • Lähetettyäsi hakulomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka mukana saat hakemuksen muokkauslinkin. Voit muokata hakulomaketta myös Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Huomioi, että hakuajan päätyttyä et voi enää muuttaa valitsemaasi järjestystä tai muita lomakkeen tietoja.
  • Ota opiskelupaikka vastaan 1.12. klo 15 mennessä. Voit vastaanottaa vain yhden korkeakoulun opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.
Tärkeitä päivämääriä
4.9. Syksyn yhteishaku alkaa klo 8.00
14.9. Yhteishaku päättyy klo 15.00
30.10.-1.11. AMK-valintakoe
24.11. Takaraja valintojen tulosten valmistumiseen
1.12. Opiskelupaikka on otettava vastaan klo 15.00 mennessä
12.12. Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

Valmennuskurssit AMKiin

AMK-valmennuksemme avulla harjoittelet eri koeosioiden keskeisiä sisältöjä, tehtävätyyppejä ja koetaktiikkaa. Kurssiemme opetuksen sisältö ja materiaalit ovat rakennettu niin, että ne tukevat perusteellista valmistautumista ja parantavat moninkertaisesti onnistumismahdollisuuttasi.