Uutiset  •  10.03.2023

Ohjeet yhteishakuun 2023

Korkeakoulujen yhteishaku on päättynyt
Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa haettiin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Hakuaika alkoi 15.3.2023 klo 8.00 ja päättyi 30.3.2023 klo 15.00. Haettavat koulutukset näkyivät Opintopolussa.
Näin haet:
  • Haku tehdään Opintopolun sähköisellä hakulomakkeella. Lomake täytetään henkilötunnuksella ja sähköpostiosoitteella, eikä hakeminen vaadi kirjautumista Oma Opintopolku -palveluun. Löydät lomakkeen Opintopolun hakuaikakalenterista tai klikkaamalla Täytä hakulomake -painiketta.
  • Voit hakea korkeintaan kuuteen eri hakukohteeseen. Aseta hakukohteet mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä on ensimmäinen hakutoiveesi. Valitse lomakkeelle vain sellaisia hakukohteita, joihin olet hakukelpoinen. Hakulomake ilmoittaa, jos haet kohteeseen, johon et ole hakukelpoinen.
  • Voit esikatsella täyttämääsi lomaketta ennen lähettämistä.
  • Lähetettyäsi hakulomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka mukana saat hakemuksen muokkauslinkin. Voit muokata hakulomaketta myös Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Huomioi, että hakuajan päätyttyä et voi enää muuttaa valitsemaasi järjestystä tai muita lomakkeen tietoja.
  • Ota opiskelupaikka vastaan 14.7. klo 15 mennessä. Voit vastaanottaa vain yhden korkeakoulun opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.
Tärkeitä päivämääriä
15.3.  Kevään toinen yhteishaku alkaa klo 8.00
30.3.  Yhteishaku päättyy klo 15.00
29.5. Takaraja todistusvalinnan tulosten valmistumiseen
7.7.  Takaraja pääsykoevalinnan tulosten valmistumiseen
14.7.  Opiskelupaikka on otettava vastaan klo 15.00 mennessä
1.8.  Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

 

Valmennuskurssille?

Meiltä löydät markkinoiden laajimman valikoiman valmennuskursseja 30:lle alalle. Valitse luotettavin ja pisimpään alalla ollut toimija. Yhdessä onnistumme!