Uutiset  •  27.03.2021

Ohjeet yhteishakuun 2021

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 17.3. klo 8.00 Opintopolussa. Hakuaika päättyy 31.3. klo 15.00. Kevään toisessa yhteishaussa haetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Tutustu haettaviin koulutuksiin etukäteen Opintopolussa ja korkeakoulujen nettisivuilla.

Miten haet?

  • Haku tehdään Opintopolun hakulomakkeella. Lomake täytetään henkilötunnuksella ja sähköpostiosoitteella, eikä hakeminen vaadi kirjautumista Oma Opintopolku -palveluun. Löydät lomakkeen Opintopolun hakuaikakalenterista tai klikkaamalla Täytä hakulomake -painiketta.
  • Voit hakea korkeintaan kuuteen eri hakukohteeseen. Aseta hakukohteet mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä on ensimmäinen hakutoiveesi. Valitse lomakkeelle vain sellaisia hakukohteita, joihin olet hakukelpoinen. Hakulomake ilmoittaa, jos haet kohteeseen, johon et ole hakukelpoinen.
  • Voit esikatsella täyttämääsi lomaketta ennen lähettämistä.
  • Lähetettyäsi hakulomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka mukana saat hakemuksen muokkauslinkin. Voit muokata hakulomaketta myös Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Huomioi, että hakuajan päätyttyä et voi enää muuttaa valitsemaasi järjestystä tai muita lomakkeen tietoja.
  • Ota opiskelupaikka vastaan 16.7. klo 15 mennessä. Voit vastaanottaa vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Tärkeitä päivämääriä

 17.3.  Kevään toinen yhteishaku alkaa klo 8.00
 31.3.  Yhteishaku päättyy klo 15.00
 7.4.  Hakemuksen liitteet on tallennettava Opintopolkuun tai toimitettava  korkeakouluun klo 15.00 mennessä
 31.5.  Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään
 9.7.  Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään
 16.7.  Opiskelupaikka on otettava vastaan klo 15.00 mennessä
 2.8.  Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00
 2.8.–25.8.  Mahdolliset lisähaut

Vielä ehdit ilmoittautumaan laadukkaille valmennuskursseillemme ja varmistamaan paikkasi korkeakoulussa 2021! Tutustu kurssitarjontaamme ammattikorkeaan ja yliopistoon.