Abi historia

 • Sinulle, joka tähtäät historian yo-kirjoituksiin

  Sytytkö, kun joku avaa keskustelun esimerkiksi siitä, miten urbanisoituminen on muuttanut elämää Euroopan kaupungeissa vuosien saatossa tai haaveiletko opiskelupaikasta oikiksessa tai kauppakorkeassa? Vai onko unelma-ammattisi kenties historianopettaja? Jos kuulostaa tutulta, niin jatka lukemista, sillä meiltä löytyy eväät unelmasi toteuttamiseen.

  Katso abikurssit

  Panosta tulevaisuuteen

  Eezy Valmennuskeskuksen Abi historia Koti on syksyn 2022 uutuuskurssi, jossa paneudutaan lukion oppimäärän intensiiviseen kertaukseen ja hiotaan yo-kokeen kannalta keskeisiä aihealueita. Kurssi on helposti lähestyttävä, ja karismaattinen sekä huumorintajuinen opettajasi pitää huolen, että opiskelu on paitsi tehokasta myös oikeasti mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa.

  Reaaliaineista etenkin historian kokeesta saa paljon aloituspisteitä esimerkiksi oikikseen ja kauppakorkeaan, mutta siitä on hyötyä myös muilla aloilla. Tästä syystä historian yo-kokeeseen kannattaakin panostaa ja valmistautua huolella, oli jatko-opiskelupaikkasi sitten lähes millä alalla tahansa. Abi historia valmennuskurssi toimii myös hyvänä pohjana, jos tavoitteenasi on pyrkiä historian opintoihin yliopistoon.

  Katso abikurssit

  Miksi valitsisit juuri tämän kurssin?

  ”Hei, tämä etäopetushan toimii hienosti. Aivan kuin henkilökohtaista kotiopetusta.”

  Kurssillamme pääpaino on erilaisissa opetusvideoissa, joten valmennuskurssi sopii etenkin sinulle, joka pidät luentotyyppisestä opetuksesta. Lisäksi kurssilla tehdään erilaisia yo-kokeen kaltaisia esseetehtäviä.

  Opettajasi tarkistaa tehtäväsi ja antaa siitä henkilökohtaisen palautteen, jotta tiedät missä asioissa olet jo konkari ja mitkä vaativat vielä hiomista ennen h-hetkeä. Loistavaa, eikö?

  Katso abikurssit

  Opetusvideot on jaettu 15 minuutin osioihin, joissa eri aihealueet ovat spesifisti lueteltuina. Näin oppiminen on selkeää ja mahdollistaa haluttujen aihealueiden opiskelun oman tarpeesi mukaan. Myös opiskelumotivaatio pysyy paremmin yllä ytimekkäiden videoiden ansiosta. Voit osallistua kurssille mistä päin maailmaa tahansa ja opiskella omaan tahtiin valmiin materiaalin pohjalta.

  Eezy Valmennuskeskus on Suomen suurin ja tunnetuin lukioiden, yliopistojen ja AMK-valmennuskurssien järjestäjä. Meillä on satoja eri valmennuskursseja ja kurssien suunnitteluun osallistuu monia eri alojen ammattilaisia, joiden kaikkien osaamista hyödynnetään suunnitteluprosessissa. Näin takaamme parhaan laadun sekä huolehdimme, että kurssimme vastaavat opiskelijoiden tarpeita.

  Ammattitaitoiset opettajamme saavat jatkuvasti kiitosta opetuksestaan ja jopa 98 % kurssilaisista suosittelisi Eezy Valmennuskeskuksen kurssia kavereilleen. Tämä ei mielestämme sen enempää selittelyjä kaipaa!

   

 • Historian yo-koe

  Seuraavat historian yo-kokeet järjestetään torstaina 22.9.2022 ja perjantaina 24.3.2023. Koe on sähköinen ja se suoritetaan oman lukion järjestämässä, valvotussa koetilassa. Syksyn 2022 ylioppilastutkinnon tulokset lähetetään lukioille 10.11.2022.

   

  Millainen koe on? 

  Koe on kaksiosainen. Osassa 1 on kuusi 20 pisteen tehtävää, ja osassa 2 kolme 30 pisteen tehtävää. Saat vastata enintään viiteen tehtävään. Näistä tehtävistä enintään kaksi saa olla osasta 2.

  Kokeen maksimipistemäärä on 120. Sen saavuttaminen edellyttää, että vastaat kolmeen osan 1 tehtävään ja kahteen osan 2 tehtävään. Halutessasi voit tuottaa vastausten tueksi piirroksia, kaavioita tai taulukoita ja liittää niistä kuvakaappauksen mihin tahansa tekstivastaukseen. Viime vuosina historian yo-kokeessa on usein ollut paljon aineistoja, joita on pitänyt hyödyntää vastausta laatiessa. Aineistot voivat olla esimerkiksi taulukoita, kuvia, tekstikatkelmia tai videoita.

   

  Miten koe tehdään?

  Ylioppilaskoe tehdään sähköisessä Abitti-järjestelmässä. Opiskelijalla tulee olla mukanaan kokeeseen tarvittavat välineet: lautakunnan ohjeiden mukainen kannettava tietokone, virtajohto ja kuulokkeet.

   

  Aikaisempien historian yo-kokeiden pisterajoja:

  L E M C B A i+ i i-
  Syksy 2021 90 73 60 47 35 24 22 20 15
  Kevät 2021 95 77 64 49 35 23 21 18 15
  Kevät 2020 96 80 67 51 35 23 19 16 13
  Syksy 2020 90 74 60 46 34 22 20 18 15

   

  Ilmoittaudu Abi historia valmennuskurssille ja loista yo-kirjoituksissa!