Uutiset  •  18.07.2024

Syksyn yhteishaku 2024

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa elokuun lopulla

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa on tarjolla tuhansia opiskelupaikkoja lukion, ammatillisen tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneille. Paikkoja on perinteisesti tarjolla kevään hakua vähemmän.

Suurin osa syksyn yhteishaussa tarjolla olevista koulutuksista on ammattikorkeakoulututkintoja. Tarjolla on muun muassa ensihoitajan, fysioterapeutin, insinöörin, rakennusmestarin, restonomin, sairaanhoitajan ja tradenomin koulutuksia.

Hakuaika alkaa keskiviikkona 28.8.2024 klo 8.00 ja päättyy 11.9.2024 klo 15.00. Haettavat koulutukset löytyvät Opintopolusta.

Hakuohjeet:
  • Haku tehdään Opintopolun sähköisellä hakulomakkeella. Lomake täytetään henkilötunnuksella ja sähköpostiosoitteella, eikä hakeminen vaadi kirjautumista Oma Opintopolku -palveluun. Löydät lomakkeen hakuaikana Opintopolun etusivulta sekä jokaisesta koulutuksesta.
  • Voit hakea korkeintaan kuuteen eri hakukohteeseen. Aseta hakukohteet mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä on ensimmäinen hakutoiveesi. Valitse lomakkeelle vain sellaisia hakukohteita, joihin olet hakukelpoinen. Hakulomake ilmoittaa, jos haet kohteeseen, johon et ole hakukelpoinen.
  • Voit esikatsella täyttämääsi lomaketta ennen lähettämistä.
  • Lähetettyäsi hakulomakkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka mukana saat hakemuksen muokkauslinkin. Voit muokata hakulomaketta myös Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Huomioi, että hakuajan päätyttyä et voi enää muuttaa valitsemaasi järjestystä tai muita lomakkeen tietoja.
  • Ota opiskelupaikka vastaan 28.11. klo 15 mennessä. Voit vastaanottaa vain yhden korkeakoulun opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.
Tärkeitä päivämääriä
28.8. Syksyn yhteishaku alkaa klo 8.00
11.9. Yhteishaku päättyy klo 15.00
28.10.-30.10. AMK-valintakoe
21.11. Takaraja valintojen tulosten valmistumiseen
28.11. Opiskelupaikka on otettava vastaan klo 15.00 mennessä
18.12. Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

Valmennuskurssit AMKiin

AMK-valmennuksemme avulla harjoittelet eri koeosioiden keskeisiä sisältöjä, tehtävätyyppejä ja koetaktiikkaa. Kurssiemme opetuksen sisältö ja materiaalit ovat rakennettu niin, että ne tukevat perusteellista valmistautumista ja parantavat moninkertaisesti onnistumismahdollisuuttasi.