Ympäristö- ja elintarviketalous

 • Ympäristö- ja elintarviketalouden valmennuskurssi

  Ympäristö- ja elintarviketalouden kandidaattiohjelmaan valmentavalla kurssillamme perehdytään pääsykirjojen sisältöihin ja opitaan oikeanlainen koetekniikka. Ilmoittaudu ympäristö- ja elintarviketalouden kurssille ja varmista, että osaamisesi vastaa pääsykokeessa vaadittavaa tasoa.

  88 % vuoden 2022 kurssilaisistamme pääsi opiskelemaan pääsykokeella!

  Katso valmennuskurssit

  Keskityt pääsykoekirjojen olennaisimpiin asioihin

  Ympäristö- ja elintarviketalouden valmennuskurssimme opetuksesta vastaavat asiantuntevat ja tarkoin kriteerein valitut opettajat. Kurssin opetus on aina pääsykoelähtöistä: opettajat nostavat esiin pääsykoekirjojen tärkeimmät asiat ja selittävät vaikeat kohdat, koska kirjojen sisältö saattaa olla hyvinkin vaikeaselkoista. Opetusluennot nauhoitetaan, joten voit myös myöhemmin kerrata oppimaasi luentojen avulla.

  Katso valmennuskurssit

  Valmistaudu tehokkaasti

  Pääsykoekirjojen ilmestymisen jälkeen lukuaikaa on alle kaksi kuukautta. Siksi ajanhallinta on valmistautumisessa keskeisessä asemassa. Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmaan valmentavalla kurssilla aikataulu muodostuu opettajan ohjauksella kurssin rakenteen mukaan. Kurssin aikana myös testaat osaamistasi kolmella harjoituspääsykokeella. Varmistamme, että ehdit käsittelemään kaikki pääsykokeen kannalta olennaisimmat asiat!

   

  Tutorin tuki motivoi koko kurssin ajan

  Laadukkaalla ympäristö- ja elintarviketalouden valmennuskurssillamme on huomioitu myös henkisen tuen ja kannustuksen tarve. Koko kurssin ajan tukenasi toimii tutor, joka auttaa sinua muun muassa lukusuunnitelman teossa ja vastaa kysymyksiisi – koskivat ne sitten pääsykoekirjoja tai opiskelijaelämää. Tutorilta saat myös kullanarvoisia neuvoja, sillä hän on suorittanut saman pääsykokeen onnistuneesti.

 • Ympäristö- ja elintaviketalouden todistusvalinta

  Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan valitaan 51 % tulevista opiskelijoista ylioppilastodistuksen perusteella. Loput 49 % valitaan pääsykokeen perusteella.

  Ympäristö- ja elintarviketalouden opintoihin hakeva saa todistuksesta pisteitä neljästä aineesta:

  • Äidinkielestä
  • Matematiikasta (pitkä tai lyhyt)
  • Parhaat pisteet tuottavasta ainereaalista
  • Parhaat pisteet tuottavasta kielestä

  Pitkä matematiikka tuottaa parhaimmat pisteet todistusvalinnassa. Reaaliaineista parhaimmat pisteet saa fysiikasta, historiasta ja uskonnosta/elämänkatsomustiedosta. Pitkän kielen M vastaa lyhyen kielen E:tä. Pisteraja keväällä 2021 oli 82 pistettä eli noin yo-arvosanat MMEE.

  Tarkat pistetaulukot voit katsoa Opintopolusta.

  Ympäristö- ja elintarviketalouden todistusvalinnan pisterajat

  Vuosi 2022 2021 2020
  Pisteraja (kaikki/ ensikertalaiset) 91,4/85 (alustava) 100,2/ 82 86,3/ 85,2

  Todistusvalinnan lisäksi opiskelupaikan voi saada pääsykokeella. Pääsykoe on eri jokaisella hakukohteella, osassa on oma ennakkomateriaali ja osassa vaatimuksena lukion tiettyjen kurssien osaaminen. Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan valintakokeet ovat haastavia, sillä ne sisältävät yksityiskohtaisten monivalinta- ja väittämätehtävien lisäksi mm. essee- ja aineistotehtäviä. Kokeessa tarvitaan niin asiatietojen hallintaa kuin hyvää vastausrutiiniakin.

  Meiltä löydät valmennuskurssit Helsingin yliopiston ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelman valintakokeeseen. Lisäksi voit panostaa todistusvalintaan abikursseillamme.

 • Ympäristö- ja elintarviketalouden pääsykoe 2022

  Helsingin yliopiston Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelman (3v + 2v) valintakoe:

  Kokeen aika: Torstai 02.06.2022 klo 14–17

  Valintakoe on sähköinen, ja se tehdään Helsingin yliopistolla. Voit tehdä kokeen suomeksi tai ruotsiksi.

  Ennakkomateriaali julkaistaan 29.04.2022 Helsingin yliopiston verkkosivuilla. Valintakoetehtävät perustuvat ennakkomateriaalin lisäksi koetilaisuudessa jaettavaan kirjalliseen aineistoon. Valmennuskurssillamme harjoitellaan koetilanteessa jaettavan aineiston hyödyntämistä uudessa aineisto-osuudessa. Ennakkomateriaalina ja aineistona voidaan käyttää myös englanninkielistä aineistoa. Perehdy ennakkoaineistoon ja treenaa koetekniikkaa harjoituskokeessa  Online-kurssillamme!

  Vuonna 2022 ennakkoaineistona oli 2 englanninkielistä artikkelia, joista testattiin seuraavia asioita:

  • Tilastomatematiikka (osaat lukea tilastoja)
  • Luetunymmärtäminen
  • Alan sanasto: ruoantuotanto, megatrendit, kestävä kehitys
  2022 2021 2020
  Hakijat (ensisijaiset) 102 171 153
  Kaikki hakijat 360 510 480
  Todistuksella valittavat 46 40 66
  Pääsykokeella valittavat 46 18 39
  Koepisteraja (kaikki/ ensikertalaiset) 28,4/ 26,7 45,8/ 45

   

  Katso lisää mm. hakemisesta maatalous-metsätieteelliseen ja viimeisimmät tiedot metsätieteellisen pääsykokeesta vuodelle 2022 tiedekunnan  kotisivuilta.