Yhteiskuntatieteet huhtikuu ilta etäopetus 2025

Huhtikuussa alkavalla kurssilla valmistaudut pääsykokeeseen tehokkaasti. Kurssilla harjoittelet aineistonlukutaitoa- ja tekniikkaa, tieteellisen tiedon ja käsitteistön omaksumista ja soveltamista, tieteellisten aineistojen analyyttista ja kriittistä tarkastelua sekä ilmiöiden moniulotteisuutta ja kontekstuaalisuutta. Teet kurssilla paljon erilaisia aineistotehtäviä ja harjoittelet  omaa ajankäyttöäsi sekä luku- ja muistiinpanotekniikoita. Neljän harjoituspääsykokeen avulla harjoittelet koetaktiikkaa ja ajankäyttöä.

Etäopetuskurssillamme opit aineistokokeessa tarvittavat aineiston luku-, käsittely- ja tulkintataidot, aineistokokeen ajankäytön sekä vastaustekniikan.

  • 34 oppituntia etäopetusta + tallenteet
  • 4 harjoituspääsykoetta
  • 20 kpl itsenäisiä aineistoharjoituksia
Kaupunki
Kurssin laajuus
40 oppituntia
Alkaa
7.4.2025
Päättyy
5.6.2025
Kurssin hinta
449€
  • Valintakoeuudistus 2025

    Yliopistojen valintakokeet uudistuvat keväällä 2025. Samalla kokeella voit hakea hallintotieteisiin (ml. julkisoikeus), oikeustieteisiin, sosiaalitieteisiin, viestintätieteisiin ja yhteiskuntatieteisiin.

    Kurssin sisällössä otetaan huomioon muutokset valintakokeen vaatimuksissa ja kurssi valmentaa yhteiskuntatieteen valintakokeeseen eli Valintakoe G:n yhteiseen osioon uusien vaatimusten mukaisesti.

    Valintakokeen yhteisessä osiossa testataan mm.

    • tieteellisen tiedon ja käsitteistön omaksumista ja soveltamista
    • tieteellisten aineistojen analyyttista ja kriittistä tarkastelua
    • lähdekritiikkiä sekä ilmiöiden moniulotteisuutta ja kontekstuaalisuutta

    Koe perustuu ainoastaan kokeessa jaettavaan aineistoon, joka voi olla suomen tai englanninkielistä.

    Huom! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin sisältö on alustava, ja se tarkentuu / muokkaantuu tarvittaessa valintakoe- ja valintakoesisällön julkaisun jälkeen. 

     

  • Kenelle?

    Kurssi sopii kaikilla yhteiskuntatieteen opintoihin pyrkijöille. Kurssin opetus alkaa huhtikuussa, joten se sopii hyvin myös abiturienteille ja muille yo-kirjoituksiin osallistuville.

    Kurssilla käydään lävitse kaikki valintakokeen kannalta keskeiset sisällöt. Kurssi on sisällöltään identtinen helmikuun kurssin kanssa, mutta opetustahti on hieman nopeampi.

    Kurssi valmentaa valintakokeen G yhteiseen osioon.

    Valintakoe G:ssä mukana olevat koulutusohjelmat ovat:

    • Oikeustieteet
    • Julkisoikeus
    • Hallintotieteet
    • Sosiaalitieteet
    • Yhteiskuntatieteet (mukaan lukien liikunnan yhteiskuntatieteet)
    • Viestintätieteet

     

    Oikeustieteen pyrkijöille on valintakokeessa erillinen oikeustieteen opinnoissa tarvittavaa osaamista mittaava osio. Jos olet pyrkimässä myös oikeustieteen opintoihin, tutustu oikeustieteen kursseihimme.

  • Kurssin sisältö

    Kurssin etäopetus 22 ot 

    Opetus pidetään Zoomin/Teamsin välityksellä, joka mahdollistaa osallistumisen mistä tahansa. Saat käyttöösi myös tallenteet opetuksesta.

    Kurssilla opetetaan ja harjoitellaan aineistojen analysointia, tulkitsemista ja soveltamista. Opeteltavia taitoja ovat mm. tieteellisen tekstin lukeminen, lukunopeus, silmäily ja tiedon etsintä, luetun ymmärtäminen, tutkimusalan sanasto ja tutkimusongelmien hahmottaminen sekä taulukoiden ja kuvaajien tulkinta. Kurssikertojen yhteydessä tehdään myös tehtäväharjoittelua.

    Harjoituspääsykokeet ja kokeiden läpikäynti 18 ot

    Kurssiin kuuluu neljä harjoituspääsykoetta, joiden, testaat omaa osaamistasi sekä harjoittelet koetaktiikkaa ja ajankäyttöä. Harjoituspääsykokeiden läpikäynnissä opettaja käy läpi tehtävien ratkaisut.

    Ilman opiskelijoita kuvattavat opetusvideot

    Etäopetustallenteiden lisäksi saat käyttöösi myös opettajien ilman opiskelijoita kuvaamat opetusvideot, jossa käydään läpi samat aihepiirit kuin etäopetuksessa. Videoiden avulla voit korvata poissaolon tai kerrata vaikeimpia asioita.

    20 kpl aineistoharjoituksia 

    Kurssin opetuksessa käytettävien tehtävien lisäksi saat käyttöösi 20 kpl itsenäisesti tehtävää aineistoharjoitusta, jotka voit tehdä itse valitsemassasi aikataulussa. Osa tehtävistä on käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen ja loput viimeistään kurssiopetuksen alkaessa. Lisäharjoitusten avulla saat rutiinia aineistotehtäviin vastaamisessa ja totut lukemaan ja tulkitsemaan erilaisia aineistoja.

  • Aikataulu

    Opetus ajoittuu huhti-toukokuulle 2025. Kurssin opetus järjestetään arkisin klo 17-20/20.30. Opetuksia / harjoituspääsykokeita on noin 1-2 kertaa / viikossa. Itsenäisesti tehtävät aineistotehtävät ovat käytössäsi viimeistään kurssin opetuksen alkaessa.

    Tarkempi aikataulu ja muut käytännöntiedot päivitetään kurssin oppimisympäristöön Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Tunnukset Moodleen saat sähköpostitse heti ilmoittautumisesi jälkeen ja ne aktivoituvat tunnin kuluessa ilmoittautumisesta.

    HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Kurssin aikataulu on alustava ja se tarkentuu valintakoevaatimusten, -sisällön  ja valintakoepäivän julkaisun jälkeen. 

  • Maksutiedot ja alennukset

    Kurssin hinta on 449 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

    Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille 5-15 % frendialen – lue lisää!

”Tavoitteeni kurssilla toteutuivat hyvin, tapani lukea artikkeleita on kehittynyt huimasti.”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024

”Kiitos kurssista! Tuntuu että sain siitä paljon irti ja pääsykoe ei jännitä niin paljoa kuin kurssin alussa :)”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024

”Kiitos kurssista! Opin paljon uutta ja kurssin sisältö auttoi erittäin paljon kokeeseen valmistautumisessa. Mukavaa alkavaa kesää!”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024

”Materiaalit ovat olleet hyviä ottaen huomioon sen, että ei ole tietoa tämän vuoden pääsykokeesta ja sen sisällöstä. Itsenäiset tehtävät ovat monipuolisia ja tarpeeksi haastavia. On ollut tärkeätä oppia lukemaan aikapaineen kanssa”

Yhteiskuntatieteen kurssilainen, kevät 2024