VAKAVA aineistokoe + soveltuvuus, Online 2023

KURSSI TÄYNNÄ!

VAKAVA aineistokoe + soveltuvuus online -kurssi valmentaa molempiin valintakoevaiheisiin. Tällä kurssilla sekä VAKAVA -osuus että soveltuvuusosuus toteutetaan online -opetuksena.

VAKAVA -aineistokokeessa arvioidaan pyrkijän akateemisia opiskeluvalmiuksia, jotka luovat perustan opinnoissa pärjäämiselle. VAKAVA -kurssillamme opit kaikki olennaiset kokeessa vaadittavat aineiston luku-, käsittely- ja tulkintataidot, tutkimusalan sanaston, ajankäytön sekä vastaustekniikan. Harjoitukset ja harjoituskokeet toteutetaan VAKAVA -pääsykoetta vastaavalla sähköisellä alustalla.

Kurssin soveltuvuusosuudella harjoittelet soveltuvuuskoetilannetta autenttisesti erilaisten MAP-pohjaisten tehtävien avulla.

72 % kevään 2022 kurssilaisista pääsi opiskelemaan!

Kaupunki
Kurssin laajuus
62 ot
Alkaa
11.4.2023
Päättyy
10.6.2023
Kurssin hinta
615€

Varasto loppu

 • Kenelle?

  Kurssi sopii kaikille opettajankoulutusohjelmiin hakeville opiskelijoille, jotka tarvitsevat:

  • vahvistusta tieteellisten tekstinkäsittelytaitoihin pärjätäkseen VAKAVA-kokeessa
  • varmuutta soveltuvuuskokeeseen
  • opettajan ja muiden vertaistutukea aihealueiden opiskelussa ja soveltuvuuskokeeseen valmistautuessa
  • valmiiksi aikataulutettua opetusta ja harjoittelua.
 • Opetus

  Online opetus järjestetään etäopetuksena Teams -verkkoalustalla. Osallistut opetukseen suorassa lähetyksessä ja voit esittää opettajalle kysymyksiä mikrofonin tai chatin kautta.

  Kurssikerroista ei jää tallennetta katsottavaksi, joten on tärkeää osallistua jokaiselle kerralle, mutta VAKAVA -kurssin osalta voit katsoa kurssikertaa vastaavan opetuskokonaisuuden VAKAVA Kotikurssilta ja tehdä harjoitukset itsenäisesti.

  1. VAKAVA-aineistokoekurssin online-opetus ja sähköiset harjoitukset (38 oppituntia)

  Online-kurssilla harjoittelet kokeneen ja asiantuntevan opettajamme ohjauksessa kokeessa vaadittavia aineistokoetaitoja: luku- ja muistiinpanotekniikkaa, erilaisten tekstityyppien hallintaa mm. teoria-, katsaus- ja tutkimusartikkelit, opit tekstien kautta kasvatustieteellistä sanastoa ja tilastollista peruskäsitteistöä, opit taulukoiden ja tutkimustulosten tulkintaa sekä ymmärrät aineistojen sisältöä. Jokaisella kurssikerralla käsitellään uusi aihealue ja tehdään siihen liittyen aineistokoeharjoituksia. Harjoitukset ovat sähköisiä. Harjoitusten avulla opit keskeiset aineistokoetaidot, opit vastaamaan erilaisiin kysymystyyppeihin ja harjoittelet ajankäyttöä.

  1. Opettajankoulutus online -soveltuvuusharjoitukset (24 oppituntia)

  Kurssisisällöt, soveltuvuuskoetilanneharjoitukset ja tehtävänannot perustuvat Moniulotteisen opettajan osaamisen prosessimalliin (MAP). Jokaisella kerralla tehdään pääsykokeen tyyppisiä soveltuvuuskoeharjoituksia. Harjoitukset toteutetaan monipuolisin menetelmin mm. pysäkkityöskentelynä, yksilöhaastatteluina, pari- ja ryhmähaastatteluina sekä -tilanteina. Koko kurssin ajan tehtävä itsearviointi ja opettajan antama palaute, on keskeinen osa kurssia ja omaa kehittymistä.

  Kurssilla käsitellään seuraavia aiheita:

  • MAP -mallin sisältö ja mitä sillä käytännössä arvioidaan ja mitataan: 1) Opetuksen ja oppimisen tietoperusta, 2) Kognitiiviset taidot, 3) Sosiaaliset taidot, 4) Persoonalliset orientaatiot sekä 5) Ammatillinen hyvinvointi
  • Millaisia opettajia haetaan
  • Oma sisältötieto
  • Itsearviointitaidot ja soveltuvuus alalle: kuka olen ja miten toimin, mitkä ovat vahvuuteni ja kehitettävät alueet
  • Mistä hyvä vuorovaikutus muodostuu ja omien vuorovaikutustaitojen tiedostaminen
  • Tilanteen ja esiintymisjännityksen hallinta.
 • Kurssin muu sisältö

  1. VAKAVAnetti (käytössä 1.2. alkaen)

  VAKAVAnetti sisältää 5 aineistoharjoitusta, jotka toimivat hyvänä ennakkoharjoitteluna ennen kurssia. Harjoitusten avulla voit testata tämän hetkisiä aineistotaitojasi ja paneutua kurssilla tarkemmin niihin kohtiin, jotka kaipaavat vahvistusta.

  1. Kotikurssin opetusvideot (käytössä 1.4. alkaen)

  Saat käyttöösi VAKAVA -kotikurssin opetusvideot, joilla käydään läpi samat aihealueet kuin omalla kurssillasi. Videot tarjoavat mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan.

  1. Harjoituspääsykokeet 

  Kurssiin kuuluu kaksi sähköistä harjoituspääsykoetta. Kokeiden avulla harjoittelet koetilanteen ja ajankäytön hallintaa.

  1. Soveltuvuuskokeen itseopiskelumateriaali

  Kurssi sisältää soveltuvuuskokeen itseopiskelumateriaalin. Materiaali on sähköinen ja se löytyy Moodlesta.

  1. Tutorointi 

  Kurssilla on mukana alaa opiskeleva tutor, joka motivoi ja antaa tärkeitä ja omakohtaisia neuvoja valmistautumisen tueksi sekä koetilannetta varten. Myös tutorkerrat järjestetään Teamsissa.

 • Ajankohta

  VAKAVA aineistokoe online -kurssi: 11.4.-25.5.2023, yhteensä seitsemän kertaa. Opetusta on viikonloppuisin la/su klo 10-15 ja arkisin klo 17-19.30 / 20.30.

  Soveltuvuus online -kurssi: 29.5.-10.6.2023. Opetusta on arkisin klo 17 ja viikonloppuna klo 10 alkaen.

  Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot, aikataulun, materiaalit ja Kotikurssin opetusvideot. Tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Tarkka aikataulu ja kurssikäytännöt lisätään Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Maksutiedot ja alennukset

  Yhteishinta molemmille kursseille 615 euroa. Varausmaksun osuus hinnasta on 140 euroa. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli et pääse VAKAVA aineistokokeesta jatkoon ja haluat keskeyttää kurssin tulosten tultua, hyvitämme puolet soveltuvuuskurssiosuuden hinnasta (137 euroa).

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

 • Kurssitakuu

  Mikäli et saa opiskelupaikkaa, voit seuraavana vuonna osallistua vastaavalle valmennuskurssille puoleen hintaan.

”Olen todella tyytyväinen että lähdin mukaan kurssille, sain todella ammattitaitoista opetusta ja opettajat oikeasti välittävät ja olivat kiinnostuneita miten opimme. Sain todella paljon itsevarmuutta tulevaan kokeeseen ja menenkin kokeeseen hyvillä mielin näyttämään omat taitoni. Kiitos vielä ihan huikeasta kurssista!”

Ronja, VAKAVA aineistokoe Online -kurssilainen 2021

”Kiitos tuhannesti! Tuntien ilmapiiri oli rento ja ystävällinen. Tuntui, kun oltaisiin tiimi :)”

Anna, VAKAVA aineistokoe Online -kurssilainen 2021