VAKAVA aineistokoe Helsinki 2022

Joka vuosi loppuun myyty kestosuosikki! Varaa paikkasi ajoissa.

VAKAVA-aineistokokeessa testataan yliopisto-opinnoissa vaadittavia akateemisia taitoja, joita ovat mm. tieteellisen tekstin, taulukoiden ja tutkimusten lukutekniikka, sisällön sekä tutkimustulosten ymmärtäminen, taito erottaa ja poimia olennainen tieto lyhyessä ajassa epäolennaisen joukosta, kokeen ajanhallinta sekä vastaustaktiikka.

Vaikka aineistopohjaiseen VAKAVA -kokeeseen ei voi suoraan valmistautua sisällöllisesti, kuitenkin aineistojen käsittelyä ja aineistokoetekniikkaa voi harjoitella monipuolisesti etukäteen. Kurssimme soveltuu kaikille VAKAVA -kokeeseen osallistuville hakijoille, jotka tarvitsevat vahvistusta tieteellisten tekstinkäsittelytaitoihin.

Hybridikurssi! VAKAVA-kurssin ensimmäinen kerta sekä sähköiset harjoituskokeet tehdään kurssipaikan tiloissa paikan päällä ja neljä muuta VAKAVA-kurssin opetuskertaa sähköisine harjoituksineen toteutetaan online-opetuksena Teams-alustan kautta. Myös tutorkerrat pidetään kurssipaikalla.

 

Mitä?

1. Sähköinen oppimisympäristö

Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot, aikataulun, materiaalit ja Koti -kurssin opetusvideot. Oppimisympäristön tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Aikataulu ladataan sivustolle noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

2. VAKAVAnetti (käytössä 1.2. alkaen)

Voit aloittaa harjoittelun VAKAVAnetissä jo ennen kurssia helmikuun alusta lähtien. VAKAVAnetti sisältää 5 aineistoharjoitusta, jotka toimivat hyvänä ennakkoharjoitteluna ennen kurssia. Harjoitusten avulla voit testata tämän hetkisiä aineistotaitojasi ja paneutua kurssilla tarkemmin niihin kohtiin, jotka kaipaavat vahvistusta.

3. VAKAVA -aineistokoekurssin opetus ja harjoitukset (38 oppituntia)

Kurssilla harjoittelet kokeneen ja asiantuntevan opettajamme ohjauksessa kokeessa vaadittavia aineistokoetaitoja: luku- ja muistiinpanotekniikkaa, erilaisten tekstityyppien hallintaa mm. teoria-, katsaus- ja tutkimusartikkelit, opit tekstien kautta kasvatustieteellistä sanastoa ja tilastollista peruskäsitteistöä, opit taulukoiden ja tutkimustulosten tulkintaa sekä ymmärrät aineistojen sisältöä. Jokaisella kurssikerralla käsitellään uusi aihealue ja tehdään siihen liittyen aineistokoeharjoituksia. Kaikki harjoitukset ovat sähköisiä. Harjoitusten avulla opit keskeiset aineistokoetaidot, opit vastaamaan erilaisiin kysymystyyppeihin ja harjoittelet ajankäyttöä.

4. Koti –kurssin opetusvideot (käytössä 1.4. alkaen)

Saat käyttöösi Kotikurssin opetusvideot, joilla käydään läpi samat aihealueet kuin omalla kurssillasi. Videot tarjoavat mahdollisuuden kerrata asioita ja katsoa vaikeimmilta tuntuvien asioiden opetusta useampaan kertaan, koska katselukertojen määrää ei ole rajoitettu. Videot ovat käytössäsi pääsykokeeseen asti ja ne toimivat tietokoneella sekä mobiililaitteilla.

5. Harjoituspääsykokeet

Aineistoharjoitusten lisäksi kurssiin kuuluu kaksi sähköistä harjoituspääsykoetta. Kokeiden avulla harjoittelet koetilanteen ja ajankäytön hallintaa.

6. Tutorointi 

Kurssilla on mukana alaa opiskeleva tutor, joka motivoi ja antaa tärkeitä ja omakohtaisia neuvoja valmistautumisen tueksi sekä koetilannetta varten. Tutorkerrat järjestetään kurssipaikalla noin kerran viikossa.

7. Takuu

Mikäli et saa tavoittelemaasi kasvatusalan opiskelupaikkaa keväällä 2022, saat vastaavan kurssin ensi vuonna puoleen hintaan.

 

Ajankohta

Opetusta järjestetään 9.4.-21.5.2022 välisenä aikana yhteensä seitsemän kertaa. Opetusta on viikonloppuisin la/su klo 10-13.30/15 ja muutamana arki-iltana klo 16.30/17-20.30.

Lue tästä: Miten koronavirus vaikuttaa lähiopetuskursseihimme?

 

Hinta ja maksutiedot

455 euroa. Voit maksaa kurssin laskulla 1-6 erässä tai verkkomaksuna ilmoittautumisesi yhteydessä. Varausmaksun osuus hinnasta on 140 euroa. Toimitus- ja maksuehdot

 

Kaupunki
Helsinki
Kurssin laajuus
38 ot
Alkaa
9.4.2022
Päättyy
21.5.2022
Kurssin hinta
455€

”Kiitos kurssista, siitä on ollut minulle paljon apua! Koska VAKAVA-kokeeseen ei ole ennakkomateriaalia, pääsykokeeseen ei välttämättä osaa valmistautua oikein. Kuitenkin valmennuskurssilta olen saanut paljon vinkkejä valmistautumiseen ja kokeen tekemiseen.”

Anniina, VAKAVA aineistokoe Online -kurssilainen 2021

”Asiantunteva ja tsemppaava opettaja. Kaikkiin kysymyksiin sai tarvittaessa vastaukset. Kurssikerroilla hyvä ilmapiiri. Parempaa opettajaa kurssille en olisi voinut toivoa.”

Carita, VAKAVA aineistokoe Online -kurssilainen

”Mielestäni kurssi oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja paljon oppia antava. Opetus oli hyvin asiantuntevaa ja kurssitapaamisilla oli aina positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Kävimme kurssilla mielestäni hyvin edellisen kerran hankalimmat tehtäväkohdat/tehtävät läpi ja itselle ainakin moni kohta aukesi tämän avulla:)”

Jenna, VAKAVA aineistokoe Online -kurssilainen 2021

Kysyttävää kurssista? Ota yhteyttä!

Mia Göcer
Kasvatustieteiden ja opettajankoulutusohjelmien kurssien valmennusjohtaja
Sähköposti: mia.gocer@eezy.fi
Puh: 020 7280 353