Opiskelutekniikkanetti 2024-2025

Opiskelutekniikoilla on valtavan suuri merkitys opiskelumotivaation ja osaamisvarmuuden kannalta. Hyvillä opiskelutekniikoilla opiskelu ja asioiden oppiminen on sujuvampaa ja voit parantaa merkittävästi oppimistuloksiasi. Kuten eräs kurssilaisemme totesi kiitosviestissään opiskelutulosten tultua: ”Opiskelutekniikan perusteellinen opettaminen oli korvaamatonta, sillä siitähän koko kevään urakassa oli kyse.”

Opiskelutekniikkanetti -kurssi perustuu tutkittuun tietoon oppimisprosessista ja muistin toiminnasta sekä erilaisiin esimerkkeihin käytännön tilanteista, joita sovelletaan omakohtaiseen tilanteeseen harjoitusten avulla. Nettikurssi sisältää sähköisessä oppimisympäristössä olevat valmiit opetusvideot sekä niihin liittyvät materiaalit ja harjoitustehtävät.

Kurssilla:

 • kartoitat vahvuutesi ja kehitettävät alueet, jotta olet paremmin selvillä mitä jo hallitset ja mitä kannattaa jatkossa kehittää.
 • opit tehokkaat luku-, muisti-, muistiinpano-, jäsennys-, kertaus-, itsearviointimenetelmät sekä teet paljon harjoitustehtäviä.
 • teet lukutekniikka- ja tekstirakenteen käsittelyharjoituksia, jotka helpottavat luettavan sisällön ymmärtämistä ja muistamista.
 • saat ohjeita keskittymiskyvyn parantamiseksi sekä opiskelun jaksottamiseksi, joiden avulla parannat oppimistuloksiasi.
 • opit laatimaan itsellesi realistisen lukusuunnitelman.
 • saat vinkkejä stressinhallintaan.
Kaupunki
Kurssin laajuus
9 ot
Alkaa
Joustavasti
Päättyy
1.6.2025
Kurssin hinta
130€
 • Kurssin sisältö

  Opiskelutekniikkanetti sisältää kahdeksan opetuskokonaisuutta. Jokaiseen opetuskokonaisuuteen videot, joissa käsitellään kyseistä aihealuetta sekä harjoituksia. Videot ja materiaalit löytyvät kurssiin kuuluvasta Moodlen -oppimisympäristöstä.

  1. Johdanto ja oppimisvalmiudet

  Kurssin aluksi teet oppimisvalmiusprofiilin, jonka avulla kartoitat vahvuutesi ja kehitettävät alueet.

  2. Opiskelumotivaatio

  Miksi olet alun perin ryhtynyt tekemään sitä, mitä juuri parhaillaan opiskelet? Mihin tarvitset opiskelemaasi tietoa? Mitä hyötyä tai tarkoitusta varten opiskelet? Miten pitää yllä motivaatiota, kun kaikki opiskelemassa sisällössä ei tunnu mielenkiintoiselta? Miten valintakokeella mitataan motivaatiota? Muun muassa näihin asioihin saat vastauksia tässä osiossa.

  3. Tavoitteen asettaminen ja lukusuunnitelman teko

  Videon avulla perehdyt ajankäytön suunnitteluun ja tavoitteiden asettamiseen sekä saat vinkkejä toimivan opiskelu- / lukusuunnitelman tekoon.

  4. Lukutekniikka ja keskittyminen

  Kokonaisuus koostuu erilaisista lukutekniikka- ja tekstinkäsittelyharjoituksista. Opetusvideolla käsitellään lukemisen tehostamista, tekstirakenteen merkitystä lukemisen sujuvuuden helpottamiseksi, käydään läpi lukemiseen liittyviä tyypillisempiä ongelmakohtia sekä ohjeita keskittymiskyvyn parantamiseksi ja lukemisen jaksottamiseksi.

  5. Opiskelumenetelmät

  Videolla käsitellään useita tehokkaita tiedon jäsennys-, kehittely-, kertaus- ja itsearviointimenetelmiä sekä muistiinpanotekniikoita, jotka tukevat isojen tietomäärien hallintaa, kokonaisuuksien ymmärtämistä ja yksityiskohtaista muistamista.

  6. Muistin toiminta ja muistitekniikat

  Muistiinpanotekniikat ja muistitekniikat tukevat toisiaan kokonaisuuksien ja yksityiskohtien hallinnassa. Tässä osiossa käydään läpi muistin toimintaa, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä tehdään erilaisia muistitekniikkaharjoituksia.

  7. Tiedonkäsittely- ja oppimistyylit

  Tarkkaavuudella ja keskittymisellä on keskeinen rooli oppimisessa ja muistamisessa. Osio auttaa sinua kiinnittämään huomiota omaan tapaasi käsitellä tietoa ja oppia sekä mitkä menetelmät tukevat parhaiten omaa tekemistäsi.

  8. Stressinhallinta

  Osiossa käydään läpi keinoja, jotka auttavat mielen- ja stressinhallinnassa. Mukana on myös erilaisia rauhoittumis- ja rentoutusharjoituksia.

 • Kenelle?

  Opiskelutekniikkanetti -kurssin sisältö, tehtävät ja esimerkit on laadittu ensisijaisesti tukemaan ylioppilaskirjoituksiin ja valintakokeisiin valmistautumista.

  Kurssi sopii myös muille, jotka ovat kiinnostuneita omien opiskelutaitojensa kehittämisestä lukio-, ammatti- tai korkeakouluopintojen aikana.

 • Ajankohta

  Opetusvideot ja tehtävät ovat käytössäsi heti ilmoittautumisen jälkeen Moodlen sähköisessä oppimisympäristössä. Oppimisympäristö on käytössäsi kesäkuuhun 2025 saakka.

  Saat Moodle -tunnukset sähköpostiisi ja ne aktivoituvat noin tunnin kuluessa ilmoittautumisestasi.

  Voit ilmoittautua kurssille milloin vain.

   

 • Hinta ja maksutiedot

  130 euroa. Voit maksaa kurssin verkkomaksuna tai laskulla.  Toimitus- ja maksuehdot

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kysyttävää kurssista? Ota yhteyttä!

Mia Göcer
Opiskelutekniikkakurssien valmennusjohtaja
Sähköposti: mia.gocer@eezy.fi
Puh: 020 7280 353