Historia Online, Helsingin yliopisto 2023

Historia online  -kurssimme valmentaa Helsingin yliopiston historian pääsykokeeseen. Kurssin pääpaino on pääsykoealueen tietojen omaksumisessa ja pääsykokeen essee-, aineisto- ja dokumenttitehtävien vastaustekniikassa.

Kurssi alkaa vastaustekniikan harjoittelulla, jolloin samalla kerrataan lukion historian kurssien sisältöä. Käytössäsi on myös historian lukiokurssien kertausvideot.

Pääsykokeen aika-alueen/teeman julkistamisen jälkeen saat opettajalta kirjasuositukset, joiden avulla pääset heti teeman tärkeimpiin kokonaisuuksiin kiinni. Kurssin opetus auttaa hahmottamaan ja syventämään keskeisiä sisältöjä. Harjoituspääsykokeen avulla testaat osaamistasi sekä harjoittelet koetilanteen ennakkoon.

Kaupunki
Kurssin laajuus
66 ot
Alkaa
11.4.2023
Päättyy
31.5.2023
Kurssin hinta
690€
 • Kenelle?

  Kurssi on tarkoitettu kaikille Helsingin yliopiston historian valintakokeisiin valmistautuville.

 • Opetus

  Kurssi järjestetään Online -etäopetuksena Teams -verkkoalustalla. Osallistut opetukseen suorassa lähetyksessä ja voit esittää opettajalle kysymyksiä sekä osallistua keskusteluun mikrofonin ja chatin kautta.

  Pääsykoevalmentautumisen opiskelutekniikka (4,5 ot)

  Opiskelutekniikassa keskitytään historian valintakoevalmistautumista tukeviin luku- ja muistiinpanotekniikoihin, toimivan lukusuunnitelman rakentamiseen ja ajankäytön hallintaan. Tehokkaat luku- ja muistiinpanotekniikat helpottavat asiasisältöjen yhdistämistä laajojen kokonaisuuksien osalta sekä ydinkohtien muistamista vastausta laadittaessa. Opiskelumenetelmät ja ajanhallintataidot korostuvat erityisesti valmistautumisaikataulun ollessa tiivis.

  Aika-alueen / teeman opetus (53,5 oppituntia)

  Opetuskerroilla käydään asiantuntevan ja kokeneen historian opettajamme johdolla läpi pääsykoeaineiston keskeiset asiat, jotka kootaan teemoittain suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

 • Kurssin muu sisältö

  Ennakkotehtävät

  Ennen kurssin alkua, maalis-huhtikuun vaihteessa saat ennakkotehtävät. Vastaukset palautetaan opettajalle kurssin alussa.

  Historian lukiokurssien kertausvideot

  Saat käyttöösi historian lukiokurssien kertausvideot ja niihin liittyviä tehtäviä. Näiden avulla kertaat itsenäisesti lukion oppimäärän keskeiset asiat. Samalla voit valmistautua Helsingin kokeen lisäksi myös muiden yliopistojen pääsykokeisiin, jotka perustuvat lukion historian oppimäärään.

  Vastaustekniikan harjoittelu

  Kurssilla teet essee-, aineisto- ja dokumenttitehtäviä ja samalla opit historian vastaukselle tyypillisen KOFF -rakenteen. Opettaja arvioi vastauksesi ja antaa henkilökohtaista palautetta.

  Kurssimateriaali

  Mikäli pääsykoemateriaali perustuu edelleen nimettyyn ajanjaksoon, saat mahdollisimman pian valintakoetietojen julkaisun jälkeen kirjallisuuslistan. Listalta löydät valintakokeen kannalta keskeiset teokset oman opiskelun tueksi. Saat lisäksi teema -materiaalin keskeisistä aikakauden ilmiöistä ja tapahtumista. Opettaja lisää kurssikertakohtaiset materiaalit sähköiseen oppimisympäristöön opetuksen yhteydessä.

  Harjoituspääsykokeet (8 ot)

  Kurssiin kuuluu kaksi harjoituspääsykoetta, joiden avulla testaat osaamistasi sekä harjoittelet koetilanteen ja ajankäytön hallintaa. Opettaja palauttaa molemmat kokeesi arvioituna ja pisteytettynä. Samalla saat henkilökohtaiset kommentit osaamisestasi. Kokeet käydään yhteisesti läpi ja samalla kerrataan keskeisimmät asiakokonaisuudet.

 • Ajankohta

  Kurssi pidetään ajalla: 11.4.-26.5.2023. Kurssilla on opetusta arkisin 2-3 kertaa viikossa klo 16.30/17-20/21 ja mahdollisesti joinakin viikonloppuina klo 10-13 tai 10-14.

  Moodlen sähköisestä oppimisympäristöstä löydät kurssin käytännöntiedot, aikataulun ja materiaalit. Tunnukset saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Tarkka aikataulu ja kurssikäytännöt lisätään Moodleen noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

  HUOM! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 • Maksutiedot ja alennukset

   Kurssin hinta on 690 euroa. Varausmaksun osuus hinnasta on 140 euroa. Tarkempiin maksutietoihin pääset tästä.

  Mikäli saat houkuteltua jollekin kurssillemme mukaan yhden tai useamman kaverisi, tarjoamme teille kaikille frendialen – lue lisää!

”Loistava opettaja, joka tietää paljon kaikista historian aihealueista. Muutenkin mukava ja helposti lähestyttävä opettaja!”

Werneri, historian Online-kurssilainen 2022

”Kiitoksia onnistuneesta kurssista! Ensi vuonna nähdään taas jos en nyt pääse sisään.”

Matti, Historia Online 2021

”Opettajaa oli yksinkertaisesti ilo kuunnella.”

Sampo, Historia Online 2021

”Opettajan muistiinpanot ja hänen tietämys asiasta oli erittäin hyvä. Muistiinpanot auttoi lukemisprosessissa täydentävästi. Materiaalit, mitä kurssilla sai oli kattavat ja ne auttoivat opiskelua kohti pääsykoetta.”